Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Carnival Youth" izdod leģendāro "Ances romanci" un uzsāk tūri

© Publicitātes foto

Grupa "Carnival Youth" nodevusi klausītāju vērtējumam savu versiju Raimonda Paula un Jāņa Petera dziesmai “Ances romance”, kura skanējusi filmas “Klāvs - Mārtiņa dēls” skaņu celiņā.

Grupas “Carnival Youth” izpildījumā dziesma “Ances romance” neskan kā vienkārša kaverversija - tai ir pilnībā savs, “karnivāļu”, rokraksts ar interesantu aranžiju un efektīgu ģitāras solopartiju. Šai versijai radīts arī teksta video, kurā redzami kadri no režisora Oļģerta Dunkera filmas “Klāvs - Mārtiņa dēls” Kā atceras grupas dalībnieks Roberts Vanags: “Kad sākām atlasīt repertuāru jaunajai koncertprogrammai, jautājām saviem draugiem un radiem, kuras ir viņu mīļākās latviešu kino dziesmas. Mana mamma īpaši izcēla vienu kā savu mīļāko - Raimonda Paula “Ances romanci” no filmas “Klāvs - Mārtiņa dēls”. Šo filmu neviens no mums toreiz nebija redzējis, taču emocionālā dziesma kaut kur pa ausu galam bija dzirdēta. Dziesmas vēstījums ir ļoti melanholisks - pieredzētā skaistā mīlestība, kā viss šajā pasaulē, nav mūžīga. Pēc saldi ziedošās vasaras pienāk rudens un “nu lapas krīt kā asaras” dziedāja galvenās lomas atveidotāja Elza Radziņa.”

Jau šo otrdien, 29. septembrī, ar koncertu Ādažos sāksies latviešu kinomūzikas koncertsērija "Naivais ku-kū”, kuras ietvaros “Carnival Youth” uzstāsies arī Smiltenē, Gulbenē, Siguldā, Rīgā, Kuldīgā, Bauskā, Rēzeknē, Alūksnē, Talsos, Liepājā un Ventspilī. Daudzi koncerti jau ir izpārdoti. Šo koncertu programmu veidos par klasiku kļuvušo filmu spilgtākās skaņu celiņu pērles - no Imanta Kalniņa šedevriem un Raimonda Paula nemirstīgajām himnām līdz kādam mūsdienu mūziķu darbam.