Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Muzikālā dzīve turpinās – ar "Kartupeļpalmu" Salaspilī

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 25. septembrī Salaspils kultūras nama “Rīgava” mūzikas un mākslas dārzā risināsies, šķiet, pēdējais šīs sezonas brīvdabas mūzikas festivāls – mūzikas žurnālista un dīdžeja Ulda Rudaka izlolotā “Kartupeļpalma”.

Kovidlaiki šogad uzlikuši savu neganto zīmogu praktiski visiem muzikālajiem pasākumiem - arī jau pāris gadus Salaspilī rīkotajai un “underground” cienītāju vidū iemīļotajai “Kartupeļpalmai”. Šoreiz pasākums risināsies sēdfestivāla formātā, pie tam no pulksten 17.30 līdz 23 - lai ievērotu visus distancēšanās, pulcēšanās un pasākumu rīkošanas ierobežojumus. Katram apmeklētājam pie ieejas tiks izsniegta sejas maska ar festivāla logo, kas atgādinās par festivālu un šo gadu, kas daudziem licis mainīt savus plānus.

Sēdfestivālā ar visai zīmīgo nosaukumu “Kartupeļpalma 57 - Dzīve turpinās” uzstāsies “Dzeltenie Pastnieki”, “Pienvedēja Piedzīvojumi”, “Nikto” un “Les Attitudes Spectrales”, savukārt sakarā ar saslimstības pieaugumu Igaunijā un Lietuvā iepriekš plānoto šo valstu viesmākslinieku eleoNoras un “Shishi” uzstāšanās teju pēdējā brīdī atceltas, aizstājot tās ar Latvijas grupām.

Jāatgādina, ka “Kartupeļpalma” aizsākās Salaspilī kā ikgadējs vienas dienas mūzikas festivāls, kura programmu, prioritāti dodot piedāvājuma kvalitātei un oriģinalitātei, nevis popularitātes kritērijiem, veido Uldis Rudaks. Pirmais festivāls notika 2018. gada 14. jūlijā kā puķu draugu saieta noslēguma nakts koncerts Botāniskajā dārzā, tāpēc tas tika nosaukts tā auga vārdā, kura zieds atveras naktīs, kad citi ziedi aizveras. Festivālam tika dota devīze “atveras, kad citi aizveras”, jo arī mūziķus, kas spēlē festivālā, lielākoties var sadzirdēt tikai tad, kad pieklust skaļāk reklamētie mākslinieki. Iepriekšējos festivālos uz divām skatuvēm uzstājās tādas latviešu grupas kā “Alis P”, “Voiceks Voiska”, “Zāle”, “Ezeri”, “Sigma”, “Juuk”, “Inokentijs Mārpls”, “Zig Zag”, “Martas Asinis”, “Sonntags Legion”, “Spāre”, “Rīgas Modes”, “Židrūns”, “Krāsa”, “Baložu Pilni Pagalmi”, “Rūsa”, “Bērnības Milicija”, pat “Fuck Art” un daudzi citi.