Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Ava Max "Heaven & Hell"

© Publicitātes foto

Gadās, ka dziesmas popularitāte aizskrien tās izpildītājai krietni pa priekšu, un šis ir tieši tas gadījums – kurš gan nav kaut vai garāmejot dzirdējis hitu “Sweet But Psycho”, kas hitparādēs nokļuva pirms pāris gadiem un ieņēma pirmo aili 22 valstīs!

Par tās izpildītāju iepriekš pat nebija lielas intereses palasīt kaut ko vairāk, taču Ava Max (īstais viņas vārds ir Amanda Eiva Koci) ātrvilciena gaitā turpināja savu virzību pa topiem ar tādiem singliem kā "Kings & Queens" (šī ansambļa “ABBA” laikus atgādinošā dziesma piecas nedēļas pavadīja pirmajā pozīcijā arī “European Radio”), “So Am I”, “Who’s Laughing Now” un “Salt”, bet pašlaik dodas uzbrukumā ar “Naked” un arī beidzot (beidzot!) izdoto debijas albumu. Par šī ripuļa komerciālajiem panākumiem šaubu nav, jo Ava Max iepriekš izdotajiem singliem tikai štatos vien ir izdevies savākt vairāk nekā miljards klausījumu, bet visa pasaulē viena pati “Sweet But Psycho” savākusi vairāk nekā divus miljardus (!) klausījumu. "Albums atspoguļo gaismu un tumsu, labo un ļauno, kā arī sātanu un neģēli uz taviem pleciem," par albumu stāsta nu jau 26 gadus vecā dziedātāja. "Šajā albumā izeju cauri diskusijai ar sevi par ikdienas izaicinājumiem un par dualitāti. Dažās dziesmās ir drūmums, bet dažās valda daudz pozitīvāka noskaņa. "Heaven & Hell" ir vidusceļš." Kopumā albumā ir 15 dziesmas, kuras, akcentējot minēto iekšējo diskusiju, nosacīti sadalītas divās albuma daļās.

PAR. Enerģisks “pop & dance”, bagātināts ar mūsdienīgu elektropopa skanējumu un labu izpildījumu - Ava Max netiecas pēc oriģinalitātes un godprātīgi atzīst ietekmi no virknes šā brīža popmūzikas spīdekļu, sākot no Madonnas, Lady Gaga, Britnijas Spīrsas un Beijonsas līdz pat Ališijai Kīsai, Norai Džonsai, Meraijai Kerijai un citām. Bet kopumā tas strādā! Kamēr Lady Gaga nodarbojas ar eksperimentiem, šai dziedātājai ir lielas iespējas uzkundzēties viņas nišai. Bez jau minētajiem singliem albumā ir vēl virkne dziesmu, kuras var ieteikt radiostacijām kā potenciālus hitus, piemēram, “OMG What’s Happening”, “Born To The Night”, “Torn”, “Belladonna”, “Rumors”, arī “H.E.A.V.E.N.” un “Tattoo” - nu jā, tā jau var netīšām pārskaitīt visas "Heaven & Hell" iekļautās dziesmas. Kārtīgs deju klubu gāzējs.

PRET. Diez vai bija jēga, vadoties no dziesmu noskaņas, sadalīt albumu divās daļās - īpaši tas to klausīties netraucē, bet šādas darbības ideja tāpat nenolasās. Arī ietekmju daudzums ir pārmērīgs, praktiski katra dziesma liek vilkt līdzības ar kādu no popmūzikas pasaules varenajiem. Mīnuss ir arī pārāk ilgais laika sprīdis, kas pagājis starp pirmo singlu un albumu, kurā turklāt ir relatīvi padaudz radiostacijās jau dzirdētu gabalu (tie gan lielākoties nobāzti beigu daļā) - zūd pirmatklājuma prieks.