Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Ekstravagantais projekts "Waterflower" prezentēs albumu un videoklipu

© Publicitātes foto

Šo otrdien, 22. septembrī, mākslas centrā “Noass” notiks audio vizuālā mūzikas projekta “Waterflower” jaunā albuma “Balta gaisma” un video “Find It” prezentācijas koncerts.

Singla “Find It” video tapis sadarbībā ar režisori Laimu Graždanoviču. Tas filmēts Latvijas Universitātes Baldones observatorijā, kura krāsu toņi liek sajusties kā oriģinālajās “Zvaigžņu ceļa” (“Star Trek”) sērijās. Pasākumā varēs vērot “Waterflower” performanci, kurā tiks izmantoti zaļojoši augi, tos pārvēršot par skārienjūtīgiem sintezatoriem un MIDI kontrolieriem - kā jau tas šim projektam ierasts. Koncertu pavadīs mākslinieces veidotās videoanimācijas.

Līdz ar videoklipa pirmizrādi “Noasā”, tas tiks publicēts arī “Waterflower” interneta vietnes “YouTube” kanālā. “Dziesma vēsta par uzdrīkstēšanos būt citādam. Tā ir sava patiesā “es” atrašana un mirdzēšana kā stikla prizmai, kura izstaro krāsas, kad tajā ieiet gaisma. Video klipā piedalās divi tēli: vienu esmu iemiesojusi es, bet otru - sens paziņa un pieredzes bagāts aktieris Dzintars Krūmiņš,” par “Find It” video tapšanas procesu stāsta “Waterflower” mūziķe Sabīne Moore. Savukārt “Find It” režisore Laima Graždanoviča piebilst: “Mūzikas video tapis iedvesmojoties no sirreālisma poētikas, avant-popa un mākslinieces Sabīnes Moores daiļrades. Tas ir iekšējais dialogs un ceļš kādā noslēpumainā apziņas nostūrī ārpus sabiedrības noteiktā laika un telpas. Bailes būt sev pašam reizēm var manifestēties visdažādākajās formās, tādēļ tieši gaismas un prizmas radītais spektrs kļuva par vienu no vadmotīviem ceļā uz sevis atrašanu un uzdrīkstēšanos.”