Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Bundzinieks Buiķis pārsteidz ar solosinglu un atrāda arī humorīgu klipu

© Publicitātes foto

Ar savu pirmo solosinglu “Tam vienam” klausītājus pārsteidzis džeza un popmūzikas aprindās pazīstamais bundzinieks Andris Buiķis, kurš ir arī džezfanka grupas “Very Cool People” pastāvīgais dalībnieks. Dziesmai uzfilmēts arī humorīgs videoklips.

Dziesmas “Tam vienam” mūzikas autors ir Andris Buiķis, tekstam izmantota Jāņa Damrozes dzeja, vokālus iedziedājusi gan Aija Vītoliņa, gan arī pats autors, bet par videoklipa ideju un montāžu kopā ar neizbēgami visur klāt esošo autoru parūpējies režisors Valdis Krūmiņš. Jaunais skaņdarbs un arī drīzumā gaidāmais Buiķa soloalbums ierakstīts un miksēts “Ciemupe Productions” studijā. “Esmu absolūts 80. gadu fans!” savu pirmo solosinglu komentē tā autors. “Domāju, ka līdzīgas sajūtas ir ikvienam, kurš izdzīvojis savu bērnību tieši tajā laikā. Tas ir un paliks spilgtākais piedzīvojums mūsu sirdīs un atmiņās.”

Jāatzīst, ka šī dziesma tiešām atsauc atmiņā astoņdesmitos. “Neviens vēl nebija saindējies ar 5G un dzīve likās tāda, kādai tai vajadzēja būt - primitīva, vienkārša un vienota,” nostalģiski turpina Andris. “Tieši tāda pati bija arī tā laika mūzika, ko klausījos, tādēļ uzrakstīju šo dziesmu - apliecinājumu tam, ka enerģija un draudzība ir nemirstīga. Un man nebija nekādu šaubu, ka vēlos, lai to iedzied burvīgās 80. gadu stila balss īpašniece Aija Vītoliņa.” Abi mūziķi ir pazīstami jau daudzus gadus, sadarbojušies neskaitāmos projektos, un Andris uzskata Aiju par vienu no labākajām mūsu zemes balss īpašniecēm.

Pēc dziesmas tapšanas radusies ideja par attiecīgo noskaņu vizualizēšanu, tādēļ talkā tika pieaicināts jaunais video mākslas speciālists Valdis Krūmiņš. Kā saka Andris, “foršs čalis, jaunās paaudzes censonis, kurš šķietami ir aizņemts ar notiekošā un sevis meklējumiem... Ideāls šim skaņas un video kopdarbam!” Jaunā dziesma tiks iekļauta Andra Buiķa debijas soloalbumā “Zaļš”, kuru plānots laist klajā 26. oktobrī. Albums būs arī jaunizveidotās mūzikas izdevniecības “Very Cool Music” pirmais projekts. Jaunais leibls plāno palīdzēt izdot, producēt un līdzproducēt gan grupas “Very Cool People” dalībnieku soloalbumus, gan arī citus fanka, soula un džeza ierakstus.