Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Tautumeitas" uzstāsies unikālā Ineses Galantes fonda projektā

© Publicitātes foto

Šo ceturtdien, 17. septembrī, Lielajā ģildē uzstāsies etnomūzikas apvienība „Tautumeitas”, kas sava interesantā muzikālā formāta dēļ ir iekarojusi klausītāju sirdis gan Latvijā, gan visā pasaulē. Šoreiz šī būs īpaša uzstāšanās.

“Tautumeitu” koncerts būs viens no muzikālajiem pasākumiem, kas notiks „Ineses Galantes fonda” jaunā projekta “Viva Latvija!” ietvaros. Projekta pasākumu unikalitāte ir tā interaktīvais formāts: koncerti būs apvienoti ar sarunu šovu stila sarunām ar skatītājiem un meistarklasēm, kur mūziķi un izpildītāji dalīsies ar savas meistarības noslēpumiem, kā arī atbildēs uz zālē esošo klausītāju jautājumiem. Ir atvērta īpaša telefona līnija, uz kuru jau iepriekš var nosūtīt īsziņu ar savu jautājumu māksliniekiem. Numurs īsziņu nosūtīšanai - 20 06 06 30. Skatītāju un dziedātāju dialogam dinamismu un arī intrigu piešķirs pasākuma vadītājs un moderators - sens Ineses Galantes fonda draugs Valters Krauze.

“Man jau šķiet, ka dzīvē esmu daudz ko dzirdējusi un redzējusi, bet teikšu atklāti - “Tautumeitas” man bija milzīgs pārsteigums. Skaistas pēc velna, īstas supermodeles un tīri dzied! Talantīgas skaistules. Cepuri nost! Ļoti negaidīti. Gribas piebremzēt, apstāties un ieklausīties, jo tas ir mūsdienīgi, moderni, ar jaunu pieskaņu un oriģinālu ķērienu,” priecājas projekta “Viva Latvija!” iedvesmotāja, operas dīva Inese Galante. Jāatgādina, ka grupa “Tautumeitas” dibināta 2015. gadā, šobrīd tās sastāvā ir sešas profesionālas dziedātājas - Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Lauma Bērza, Laura Liepiņa un Laura Marta Līcīte. Apburošās meitenes izpilda tautasdziesmas un mūsdienu kompozīcijas latviešiem tradicionālajā daudzbalsības stilā. Lai spilgtāk un tēlaināk izpaustu moderno “tautumeitu” domas un jūtas, mākslinieces “a cappella” stilu papildina ar dažādiem instrumentiem. Vairākas grupas dalībnieces ir studējušas etnomuzikoloģiju - grupas daiļradē ir jūtama dažādu zemju tautas mūzikas ietekme.