Pirmajā Ondo.lv konkursa kārtā uzvar un pie 1000 eiro tiek Diona Liepiņa

© Publicitātes foto

Noslēgusies pirmā jauno mūziķu konkursa Ondo.lv kārta, kurā mazliet negaidīti uzvarējusi jaunā dziedātāja Diona Liepiņa. Viņa tikusi pie balvas 1000 eiro apmērā, kuru var izmantot jaunu ierakstu radīšanā, kā arī videoklipu veidošanā.

Jauno mūziķu konkurss iesākās jūlijā, tas ilgs četrus mēnešus. Katru mēnesi viens labākais saņems naudas balvu - stipendiju 1000 eiro vērtībā, kuru drīkst izmantot tikai un vienīgi jauna skaņdarba ierakstīšanai studijā ar producentu un video klipa izgatavošanai. Pieteiktās dziesmas var būt jebkādā žanrā. Saņemtos pieteikumus iesākumā izskata žūrija, izvirzot nākamajā kārtā desmit dziesmas, par kurām tiešsaistē var balsot ikviens interesents. Tautas balsojuma rezultātā tiek noteikts labāko piecinieks, un to vēlreiz izvērtē žūrija, bet konkrētā mēneša izcilnieks tiek noskaidrots skaitot kopā tautas balsojuma un žūrijas rezultātus.

Apkopojot tautas balsojumu un žūrijas iesūtītos vērtējumus, pirmajā kārtā pārliecinoši uzvarējusi Diona Liepiņa ar dziesmu “Nestunda”, kura izrādījusies labākā abās kategorijās. Šī jaunā dziedātāja iepriekš manīta dažādos projektos, piemēram, grupas “Audiokvartāls” albuma ierakstā, taču vēl kādu laiciņu klausītāji vislabāk viņu laikam gan atcerēsies pēc negantās raudāšanas šovā “X Faktors”, kad meitene pēc Aijas Auškāpas lēmuma nepārvarēja tā saucamo “krēslu izaicinājumu”. Aiz Dionas palikusi Ilze Rijniece ar dziesmu “Dzīvot šodienai”, kā arī “Rīmdaru” un Baibas Bites radošais tandēms dziesmā “Nesatikšanās”. Ilzei otro vietu devusi žūrija, bet tautas balss šo mūziķi ierindojusi trešajā pozīcijā, savukārt “Rīmdariem” un Baibai sanācis otrādi. Līdzīgā veidā dalīta ceturtā un piektā vieta - tajās sarindojušies “The Chairs” un Edīte Ozola. Jāpiebilst, ka pašlaik pilnā sparā rit konkursa otrā kārta - par augustā iesniegtajām dziesmām.

Šo konkursu organizē Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta Mikrofons” komanda sadarbībā ar partneri Ondo.lv. “Stipendija var kļūt par lielisku atspēriena punktu talantīgu mūziķu radošajā darbībā un palīdzēt pretendēt uz balvu “Zelta Mikrofons”. Ieraksts profesionālā studijā ar pieredzējušu producentu ir vērtīga un motivējoša balva,” pauž “Zelta Mikrofons” producente Elita Mīlgrāve.

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!