Noklausies! "Saldās sejas" publicē septembra dziesmu

© Publicitātes foto

Ansamblis “Saldās sejas” ar dziesmu “Septembris” atklāj jaunu muzikālu projektu “12”, kura būtība ir gada garumā katra mēneša pirmajā datumā publicēt vienu jaunu dziesmu. Katra jaunā dziesma būs veltīta kārtējam mēnesim.

Dziesmas “Septembris” autori ir grupas “Saldās sejas” dalībnieki Tomass Kleins un Guntars Račs, bet studijā to producējis Gints Stankevičs. Šāva un līdzīga veida ražojumi vismaz Račam nav nekas jauns - kā zināms, milzīgu popularitāti guvuši viņa dzejoļu krājumu “365” divas daļas, kur katrai dienai veltīts viens dzejolis. Savukārt albuma “12” tapšanā piekrituši piedalīties arī citi dziesmu autori, kuri nav grupas dalībnieki, piedāvājot īpaši šim albumam rakstītas dziesmas. Grupa jau vienojusies, ka dziesmu “Oktobris” rakstīs producents un dziesmu “Divi eņģeļi”, “Tici vai nē” un citu populāru skaņdarbu autors Gints Stankevičs, bet dziesmu “Novembris” gatavo komponists Jānis Lūsēns. Uz aicinājumu sarakstīt jaunas dziesmas atsaukušies arī Raimonds Pauls, Uldis Marhilevičs, Kārlis Būmeisters, Ainars Virga, Artūrs Palkevičs un citi.

Jaunās dziesmas “Septembris” akustisko versiju būs iespējams dzirdēt Guntara Rača šī gada “Dzejas dienām” veltītajos autorvakaros “Mīlestība ir”, kuri notiks kultūras namos un bibliotēkās septembrī un oktobrī visā Latvijā. No tiem tuvākie būs Trikātā (8. septembrī), Limbažos (9. septembrī), Madonā (10. septembrī), Vallē (15. septembrī), Lugažu muižā (18. septembrī) un Aknīstē (19. septembrī).

Šajos pasākumos uzstājas ansambļa “mazais sastāvs” ar solistiem. Jāatgādina, ka “Saldo seju” sastāvā muzicē pieredzējušie Guntars Račs, Tomass Kleins, Uģis Tirzītis un Andris Alviķis, kā arī jaunie mūziķi un dziedātāji Jānis Narkevics Jr. un Katrīna Bindere. Grupa izdevusi divus albumus un sniegusi vairāk nekā 50 koncertus dažādās Latvijas koncertzālēs un estrādēs.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais