RECENZIJA: Dua Lipa "Club Future Nostalgia"

© Publicitātes foto

Tā kā 25 gadus jaunās dziedātājas Duas Lipas (viņu tiešām tā sauc) jaunākais studijas albums “Future Nostalgia” ar tādiem “pop & dance” un sintīpopa hitiem kā “Physical”, “Don’t Start Now”, “Break My Heart” un citiem nāca klajā šā gada marta beigās, tad nekādi netapa skaidrs, kas tas par ripuli, kas atkal parādījies mūzikas ierakstu veikalus plauktos – it kā tas pats, tomēr cits.

Tā arī ir: "Club Future Nostalgia" ir pavisam jaunu remiksu kolekcijas albums, kura tapšanā liela nozīme bijusi arī amerikāņu dīdžejei The Blessed Madonna, bet remiksus veidojusi vesela plejāde DJ pasaulē pazīstamu slavenību, kuru vārdi gan lielākajai daļai tā saucamās vidējās auditorijas būs gaužām nezināmi (atskaitot Marku Ronsonu). Lai savienotu šos remiksus, The Blessed Madonna izmantojusi samplus no Misijas Eliotas, Dženetas Džeksones, Nenas Čerijas, Gvenas Stefanī un Jamiroquai (un vēl citu mūziķu) ierakstiem, papildinot to visu ar frāzēm no ikoniskiem “house”, soula un disko ierakstiem. Kopumā 17 skaņdarbi tādā pavieglā “hausiņa” un disko stilā.

PAR. “Club Future Nostalgia” varētu būt labs palīgs nogurušiem dīdžejiem - ja kluba zāle ir tukša, var uzlikt skanēt šo te ripuli nonstopā, un pašam mierīgi aizdoties uzpīpēt. Albuma lielākā pērle, protams, ir The Blessed Madonna remiksētā “Levitating”, kuras ierakstā piedalījušās arī Madonna (īstā!) un Misija Eliota. Vēl - Markam Ronsonam sanākusi ļoti interesanta “Physical” versija ar Gvenas Stefanī līdzdalību. Tāpat droši vien ir vērts atsaukt atmiņā “Kiss And Make Up” ar tā saucamā “k-pop” sensāciju “Blackpink”, tiesa, remikss šķiet vājāks nekā oriģinālā versija.

PRET. Priekš kam? Rietumu kritiķi gan par šo remiksu albumu priecājas un liek tam brangas zvaigznītes, klausīties to visu, protams, var, bet... Vai vajag?

Svarīgākais