Neskatoties uz kovidkrīzi, "Ezīšfests" būs vērienīgāks kā jebkad

© Publicitātes foto

Šīs nedēļas nogalē, 29. un 30. augustā, Tallinas ielas kvartālā notiks jau astotais “Ezīšfests”. Pirmo reizi festivāls norisināsies divas dienas, arī tā teritorija būs lielāka kā iepriekšējos gados. Katrā festivāla dienā uz piecām dažādām skatuvēm kāps vairāk nekā 30 dažādi mūziķi, mākslinieki, grupas un dīdžeji.

“”Ezīšfests” - tas ir urbāni hipsterīgais festivāls, kas arī šogad priecēs un pārsteigs apmeklētājus, iekļaujot četrus elementus - plaša klāsta un dažādu gaumju mūziku, alternatīvo un klasisko mākslu, lielisku atpūtu un smieklu pilnu izklaidi,” sola pasākuma rīkotāji. Ja par “Ezīšfesta” muzikālo sadaļu, tad piedāvāto mūziķu sarakstā nudien ir vairāki tādi vārdi, uz kuriem būtu vērts aiziet arī tad, ja viņi uzstātos savos solokoncertos. Starp gaidītākajiem mūziķiem noteikti būs rokgrupa “Dzelzs Vilks” un ne mazāk populārie “Pienvedēja Piedzīvojumi”, šlāgerdeju veterāni “Tranzīts”, turbofolka apvienība “Oranžās Brīvdienas” un pašmāju regeja grandi “Riga Reggea”, kliedzošā folka pārstāvis Imants Daksis, poproka grupa “Sudden Lights”, humorroka grupa “Pirmais Kurss”, virtuves kabarē apvienība “Gapoljeri”, bohēmiskā popgrupa “Rīgas Modes”, suģestējošās balss īpašniece Evija Vēbere, urbānās dzejas jeb repa skaitītāji no “Brīvrunu projekta”, Latvijas hiphopa leģendas Jacques of “S’T’A” un WX, humora karalis Roberts Gobziņš, jauniņās un ārkārtīgi perspektīvās Annna un Loreta Reide, kā arī daudzi citi.

Apmeklētājus priecēs arī Latvijā iecienīti komiķi no “Comedy Latvia” un “Sieviešu stendapa”, improvizatori, mākslinieki, dejotāji u.c. Abu dienu un vakaru garumā būs iespējams klausīties labu mūziku, piedalīties priekšnesumos, izmēģināt prāta spēles un konkursus, iesaistīties gleznošanas un zīmēšanas meistardarbnīcās no “Drink & Draw Latvia”, kā arī skatīties brīvdabas kino. Atraktīvākajiem apmeklētājiem būs iespēja iemēģināt savus spēkus “Lāčplēša” rīkotajā novusa turnīrā, turklāt alus cienītājiem būs iespēja sacensties beerpongā.

Pasākums norisināsies Tallinas ielas kvartālā, ar ieejām no Tallinas ielas 10 un no Miera ielas 34. Teritorija būs atvērta no pulksten 13, bet jau no pulksten 14 sāksies mūziķu un mākslinieku uzstāšanās. Biļetes iespējams iegādāties “Ezīšfesta” mājas lapā vai portālā bezrindas.lv. “Nepalaid garām iespēju kārtīgi ieskandināt vasaras noslēgumu!” aicina organizatori.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais