Noklausies! "Neon Saturdays" piedāvā jaunu singlu

© Publicitātes foto

Viena no aktīvākajām jaunajām latvju grupām “Neon Saturdays” atkal laidusi klajā jaunu singlu un atkal latviešu valodā. Dziesma “Nekad, nekad” ietver pārdomas par rūpēm un atbildību, ko uzņemamies personīgās izaugsmes ietvaros.

Savā jaunākajā veikumā siguldiešu grupa „Neon Saturdays” ir atkāpusies no savulaik ieturētā roka skanējuma, dodot priekšroku maigākiem elektroniskās mūzikas ritmiem, taču saglabājot grupas daiļradei tik ļoti raksturīgo harmonijām bagāto vokālo sniegumu.

“Katram no mums reiz ir pienākusi vai pienāks diena, kad izlemsim veikt pašizaugsmes novērtējumu - uzskaitīt jau paveikto, samierināties ar nokavēto un apņemties iet tālāk, turpinot to pašu vai izvēloties citu ceļu. Šī dziesma, domājams, visvairāk rezonēs ar tiem, kuri šādu periodu ir piedzīvojuši samērā nesen. Tos, kuriem attiecīgais process vēl priekšā, aicinu laicīgi gatavoties sevis paša aplūkošanai no malas, kā arī darīt to godīgi un pilnībā,” singla vēstījumu ieskicē dziesmas autors, grupas solists Andris Ēvelis.

Grupā „Neon Saturdays” darbojas Andris Ēvelis (vokāls), Edvīns Rakickis (ģitāra), Mārtiņš Rudzītis (basģitāra) un Linards Lazdiņš (bungas). Pērn grupa kā debitanti iekļuva Latvijas Radio 2 “Muzikālās Bankas” finālā, kopvērtējumā starp daudziem atzītiem un zināmiem mūziķiem iegūstot 11. vietu. “Neon Saturdays” pastāvēšanas laikā ir iznākuši divi albumi un vairāki singli, kuri iekļuvuši lielāko vietējo radiostaciju topos. 2018. gada albums “Freaks In The Ocean” guva vietējo kritiķu atbalstu un nonāca arī ārpus Baltijas esošu radiostaciju ēteros. Pirms gada grupa nāca klajā ar savu pirmo dziesmu latviski - singla “Tik skaļi” veidošanā iesaistījās arī populārais pašmāju reperis Reiks. Drīz pie klausītājiem nonāca grupas nākamie singli latviešu valodā - dziesmas “Man nav bail” un “Klejo sirds”. Vēl jāatgādina, ka 2016. gadā “Sunset Festival” Siguldā ietvaros “Neon Saturdays” iesildīja pasākuma galvenos māksliniekus - angļu rokgrupu “James”, bet 2018. gada vasarā grupa iesildīja slaveno ASV dziedātāju LP (Laura Pergolici).

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais