"Blitze" neļauj par sevi aizmirst – atkal izdod jaunu dziesmu

© Ekrānuzņēmums no Youtube/ Blitze

Pirms deviņiem gadiem ar Mārtiņa Freimaņa aplam lipīgo dziesmu pie latvju popmūzikas debesīm parādījās grupa “Blitze”. Kopš tiem laikiem tā nekur augstāk nav tikusi, taču nav arī pajukusi, un ik pa laikam par sevi atgādina ar kādu jaunu dziesmu.

Pati jaunākā grupas “Blitze” dziesma saucas “Soli tuvāk”. “Brīdī, kad tapa dziesmas vārdi, pat nespēju iedomāties, ka tie būs tik pravietiski,” atzīst grupas līderis Arvīds Berķis. “Dziesma radās pirms ārkārtas stāvokļa izsludināšanas un tagad, atskatoties atpakaļ, šķiet, ka ne tikai mūzikas pasaule, bet pasaule kopumā ir pamainījusies. Gribētos ticēt, ka šīs izmaiņas dos katram no mums jaunu elpu un jaunu dziļāku dzīves izpratni.” Grupas jaunā albuma prezentācija un plānotais koncerts gan šobrīd pārcelts uz nezināmu laiku - visdrīzāk, ka tas notiks nākamā gada pavasarī.

Grupa “Blitze” ir dibināta 2002. gadā, to vidusskolas laikā izveidoja domubiedri Arvīds Berķis un Arnis Grīnbergs. Pamatsastāvā joprojām muzicē abi minētie mūziķi, bet paplašinātajā sastāvā piedalās vēl trīs instrumentālisti. Pazīstamākās dziesmas - "Bibliotekārs", "Stāsts savādāks", "Segā ietinies", ''Laiks'', ''Kamēr zeme griezīsies'', ''Kā Ziemeļos'', ''Laimes Zeme'', ''No griestiem atspēries'', ''To kā nav'', “Kaimiņiene”, “Ja man kādreiz būtu” un "Hop".

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais