RECENZIJA: Everstate "Everstate EP"

© Publicitātes foto

Iesildījušies ar trīs singliem – enerģisko dziesmu “Nāc līdz”, melodisko balādi “Ik uz soļa” un pavisam mīksto “Pazudusī” – pašmāju “hard & heavy” brigāde “Everstate” nonākusi arī līdz debijas minialbumam, kurā iekļautas sešas kompozīcijas.

To tapšanā piedalījušies dažādi autori, tomēr piecu dziesmu mūzikas autors ir grupas līderis un ģitārists Uldis Blaževičs, kurš savulaik spēlējis arī tādās grupās kā “Exit” un “Superhuman”. “Neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, kādos mūziķi pašlaik spiesti darboties, esam sarūpējuši šo EP, kurā stāstām klausītājiem par savu mīlestību uz mūziku un līdzcilvēkiem, aicinām uz aizraujošiem piedzīvojumiem un mudinām izbaudīt melodisku smago roku tā labākajās tradīcijās,” stāsta Uldis. Minialbums ierakstīts viņa “Sound Division” studijā Rīgā, tā ierakstā ir piedalījušies producents Gregs Heivers, kurš pazīstams ar savu darbu pie vairākiem “Manic Street Preachers” albumiem, kā arī skaņu inženieris Klints Mērfijs. To masterējis Raiens Smits Sterling Sound” studijā ASV. Jāpiebilst, ka šis EP nav tikai vienkārši iesviests mūzikas straumēšanas vietnēs, tas ir pieejams arī CD formātā, turklāt pie varenajiem “mikrofoniešiem” - gan “MicRec” interneta vietnē, gan mūzikas veikalā “Mikrofons”, tirdzniecības centrā “Spice”. Turpat, kā arī kontaktējoties ar mūziķiem sociālajos tīklos, var iegādāties T-kreklus ar grupas simboliku - par visu padomāts!

PAR. Pēc atklātībā pasprukušajiem (nodotajiem) singliem, no kuriem trešā daļa bija kandidāti uz skanēšanu Latvijas Radio 2 ēterā, par “Everstate” veikumu māca pamatotas bažas, taču nē, viss ir kārtībā - šis minialbums kopā turas teicami. Labākā dziesma gan ir jau dzirdētā “Nāc līdz”, taču gana enerģiski plosošs ir arī “Trying Times”, ar kaut ko aizķer arī “Debesīs atspīd viss”, mazākā mērā arī “Neatskatīties”. Kad “Everstate” ar ģitāru pavēlnieku Blaževiču priekšgalā iekurina kārtīgu 80. gadu smago roku, viss ir labi. Pat ļoti labi.

PRET. Procentuāli vērtējot, šajā albumā ir pārāk maz labu gabalu un pārāk daudz… ēēē… Nu, tādu, kurus par labiem nenosaukt. Otra lieta - kāda būs šīs grupas nākotnē? Jā, tā pastāv jau kopš 2017. gada, taču ne vokālists Ģirts Zebuliņš (ex”Wild”, ex”Wasptress”), ne pats Blaževičs nav no tiem runčiem, kas, peles gaidot, mēdz ilgi un pacietīgi sēdēt pie viena cauruma. Bet ar šādu mūziku strauji uz lielajām skatuvēm netikt.

Svarīgākais