Marija Naumova Liepājā atrādīs jaunu koncertprogrammu

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 28. augustā, festivālā Liepājā cita starpā uzstāsies arī dziedātāja Marija Naumova, turklāt ar jaunu koncertprogrammu “Par to es domāšu rīt”. Dziesma ar šādu pat nosaukumu jau teju mēnesi vago interneta plašumus.

Marijas Naumovas jaunās dziesmas mūzikas autors ir Rustams Bagirovs, kurš kā Nīderlandes Konservatorijas Arnemā students sarakstīja šo dziesmu jau 2014. gadā, kad studēja Latīņamerikas mūzikas žanru, tā izpildījumu un akordeona spēli. Kad pēc mācību beigām Rustams atgriezās Latvijā, viņš turpināja integrēt karstasinīgās mūzikas motīvus vēsajā Latvijas klimatā, meklējot te līdzīgi domājošas radošās personības. “Šis man bija ļoti interesants un radošs izaicinājums, kurā uzdrīkstējos apvienot kubiešu mūzikas stilistiku ar latviešu valodas vārdiem,” saka Rustams. Pie vārdiem viņam piepalīdzējušas Līga Robežniece un Irēna Saatčiane. “Man ļoti patīk jaunas idejas un tikšanās ar radošiem cilvēkiem. Ar Rustamu Bagirovu iepazinos salīdzinoši nesen un man iepatikās viņa muzikālās idejas. Tās ir gaisīgas, siltas un pozitīvas - tieši tādas ar kādām vēlos iepriecināt savus klausītājus. Mēs nolēmām sākt ar dziesmu - “Par to es domāšu rīt”, kas ir ļoti saulaina un mums, ziemeļu puses cilvēkiem, tik nepieciešama. Tamdēļ izdomājām pagarināt vasaru ar mūzikas palīdzību,” tā Marija.

Savukārt par gaidāmo uzstāšanos Liepājā viņa sociālajos tīklos izsakās tā: “Gribas būt saulē, ķert vēju matos un nedarīt neko, atliekot svarīgās lietas uz rītdienu. Tieši šo noskaņu iespaidā nosaukts vasaras nogales koncerts - “Par to es domāšu rīt”. Tā ir priecīga un gaisīga programma, kas būs kā veltījums skaistajai vasarai. Izskanēs gan zināmas, gan pavisam jaunas dziesmas, jo savu pirmatskaņojumu piedzīvos arī mūsu jaunā dziesma “Par to es domāšu rīt”, kas radusies sadarbībā ar liepājnieku, dziesmas autoru - Rustamu Bagirovu un viņa studentiem - pūtējiem. Rustams ir brīnišķīgs Liepājas Mūzikas, Mākslas un Dizaina vidusskolas pedagogs un izglītības programmas vadītājs. Kas zin, varbūt arī Rustams mums pievienosies!”. Ja par Rustamu tas vēl precīzi nav zināms, tad uz skatuves diezgan droši būs tādi mūziķi kā Līga Robežniece (bekvokāls), Rolands Beļēvičs (taustiņi), Jegors Kovaikovs (ģitāra), Ingus Feldmanis (ģitāra), Staņislavs Judins (kontrabass) un Ainis Zavackis (bungas).

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais