Ekscentriskais Rick Feds atrādīsies koncertā Pārdaugavā

© Publicitātes foto

Šo trešdien, 26. augustā, Pārdaugavas kultūrbārā “Balodis” notiks pasākums “Elektroniskais Balodis”, kura ietvaros uzstāsies arī mūsu platuma grādos reti redzētais “topfinger-drumming” meistars Rick Feds.

Nupat mūziķis Rick Feds (īstajā vārdā Rihards Fedotovs) nācis klajā ar savu otro singlu “Crickets”, pārsteidzot ar Latvijai netipisku skanējumu. “Dziesma iekļaujas gan popmūzikas, gan elektroniskās mūzikas stilistikā, sevī ietverot arī akustisko instrumentu skanējumu. Tā vēsta par mākslinieka meklējumu pēc sava radītāja un dziļākas izpratnes par dzīves nozīmi. “Crickets” dūmakainais, bet vasarīgais skanējums ir piemērots kādam lietainam pārdomu vakaram vai, tieši pretēji, būs enerģijas lādiņš dienas sākumam. Darbs tapis sadarbībā ar jauno latviešu dziedātāju Annemaria, kuras samtainais, ar soulmūziku pildītais, tembrs rada maģisku noskaņu,” vēsta mūziķa pārstāvji.

Pasaulē popularitāti strauji gūstošais latviešu mūziķis Rick Feds ikreiz pārsteidz klausītājus ar jaundarbiem un tehnoloģiskajiem novatorismiem. Mūzikas producents un izpildītājs atzīts kā viens no labākajiem “topfinger-drumming” pārstāvjiem pasaulē, turklāt viņš ir pirmais latviešu izcelsmes izpildītājs, kurš pārstāv uzreiz sešas (!) lielākās mūzikas instrumentu ražotājkompānijas. Martā mūziķim bija paredzēta jau otrā koncerttūre ASV, kura Covid-19 dēļ tika atcelta dienu pirms izlidošanas. Tas devis laiku jaundarbu radīšanai un dažādām digitālām sadarbības iespējām ar pasaulē spēcīgākajiem mūzikas producentiem. Šo sadarbību stilistiski krāšņo rezultātu varēs novērtēt rudenī, kad gaidāms pirmais mūziķa albums “Future Human”. Jāpiebilst, ka pie mums Rick Fed laikam gan vairāk pat pazīstams kā grupas “Jumprava” bundzinieks Rihards Fedotovs.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais