Noskaties! "Frailty" briest jaunam albumam un izdod zosādu uzdzenošu video

© Publicitātes foto

Latvijas Metālmūzikas Gada balvas regulāri vācošā pašmāju “doom/death metal” grupa “Frailty” publiskojusi rudenī gaidāmā jaunā studijas albuma “Tumši ūdeņi” vāciņu, kā arī laidusi klajā pirmo tā vēstnesi – video dziesmai “Tā aiziet gaisma”.

Jaunais “Frailty” video skatīts dažādās vietās dažādās metālkompānijās, taču rezumējums vienmēr bijis vienāds vai vismaz līdzīgs - nekas tik jaudīgs un labā nozīmē zosādu uzdzenošs sen nav redzēts. Netraucē arī nelielās līdzības ar kādreizējo šī žanra flagmani Latvijā, grupu “Heaven Grey”.

"Cilvēku emocionālā pasaule ir trausla un sarežģīta, iekšējie pārdzīvojumi skar visus un smalkām stīgām vieno. Sabrukuši sapņi, tumsa un cerību gruveši - tā rūgtuma un sāpju kauss tiek mūža laikā pārpildīts. Kāds ļaujas iegrimt dziļā skumju akā, vainojot sevi un noslēdzoties vientulības ēnā, cits metas cīņā ar visu pasauli. Emocionālais ceļš ir nebeidzami dziļš un atver iespēju ieraudzīt svarīgo. Rūgtais sāpju kauss līst jau pāri un lūdz, lai to iztukšo. Kad tu atgriezies pie sevis paša un atklāj sevī to bērnu, kurš nepazīst ciešanas, tad ir iespēja sākt visu no jauna. Ūdens atgriež dzīvību, attīra un aizskalo lieko. Šajā tīrībā var rasties jauna pasaule," video ideju raksturo tā autors, grupas ģitārists Jēkabs Vilkārsis.

"Tumši ūdeņi" būs „Frailty” ceturtais pilna garuma albums. Pirmoreiz grupa izvēlējusies izdot albumu latviešu valodā, daudz lielāku uzmanību pievēršot tieši pašmāju klausītājiem. Atšķirībā no iepriekšējā 2017. gadā izdotā albuma "Ways Of The Dead", kas bija veltīts Hovarda Filipa Lavkrafta un viņa mūsdienu sekotāja D. Taisona literārajai daiļradei, "Tumši ūdeņi" nebūs konceptuāls albums. Tas pieskarsies dažādiem cilvēka eksistences un iekšējās pasaules pārdzīvojumiem. Jāpiebilst, ka

“Frailty” albums "Tumši ūdeņi" ierakstīts ar Valsts Kultūrkapitālfonda atbalstu.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais