Noskaties! "Latviešu Sems Smits" jeb Tom Simo piedāvā jaunu singlu

© Publicitātes foto

Jaunais un daudzsološais mākslinieks Tom Simo, kurš nereti tiek dēvēts arī par latviešu Semu Smitu, klausītāju vērtējumam nodevis jaunu dziesmu “Sirdsmāc”. Tā tapusi kopā ar grupas “Rock’n’Berries” dalībnieku un mūzikas producentu Jāni Narbutu.

Tom Simo jeb īstajā vārdā Toms Samsons ir 18 gadus jauns dziedātājs no Saldus. Dziesma “Sirdsmāc” ir mūziķa otrā kompozīcija latviešu valodā, kas seko pēc pagājušā vasarā pieteiktā debijas singla “Tālumā”. Kā norāda mākslinieks, tad laikā, kad pats vēl ir sava īpašā skanējuma jeb muzikālā rokraksta meklējumos, īpaši novērtē iespēju eksperimentēt ar balsi, noskaņu un muzikālo daudzveidību. “Man patīk šī daudzveidība, iespēja sevi izmēģināt dažādos ampluā. “Sirdsmāc” bija kārtējais ceļojums nezināmajā, kas nu ir vainagojies ar pozitīvām emocijām, neaizmirstamu pieredzi un lielisku iznākumu. Gribu radīt mūziku ar saturu - gan lirisko, gan muzikālo. Un, manuprāt, jaunā dziesma ir tieši tāda,” norāda Toms.

Lai gan šādi “jaunie un daudzsološie” latvju zemi aplaimo ik pa laikam, lai tikpat straujos tempos pazustu, vismaz pirmie Toma gabali ir tiešām cerīgi - arī “Sirdsmāc”, kurai īpašu akcentu piedod Kristera Dreimaņa trompete. Uz jaunā mūziķa unikālo balss tembru un drosmi eksperimentēt norāda “Rock’n’Berries” basģitārists Jānis Narbuts: “Tom Simo ir viens no jaunās paaudzes daudzsološākajiem māksliniekiem - radošs, drosmīgs, gatavs eksperimentēt. Turklāt sastrādāties ar jauno mūziķi ir viegli - Tom Simo zina, ko vēlas, tāpēc atliek vien viņa idejas nedaudz pieslīpēt, lai dziesma un tās skanējums iegūtu vēlamās aprises.” Tuvākais jaunā saldenieka koncerts plānots jau rīt, 22. jūlijā, kultūrbārā “Balodis”, kur bez viņa vēl uzstāsies arī Loreta Reide ar pavadošo sastāvu un grupa “Bekars”.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais