Ar koncertu Rīgā atgriežas igauņu "Sibyl Vane"

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 24. jūlijā, peldošajā mākslas galerijā „Noass” savu jaunāko albumu „Dutchess” prezentēs igauņu grupa „Sibyl Vane”. Šo blici ar Latviju vieno ciešas saites, taču kādu laiciņu tā pie mums nebija manīta.

Pērnavā bāzētās grupas “Sibyl Vane” galvenā vizītkarte ir enerģiskā dziedātāja/ģitāriste Helēna Randlahta, kura kopā ar basģitāristu Heiko Lēsmentu pirms desmit gadiem arī izveidoja šo formāciju - trešais jau kādu laiciņu ir bundzinieks Hendriks Līviks (iepriekš bunguvīri bieži mainījās). Iepriekšējos divus studijas albumus “Love, Holy Water And TV” (2012) un “Sibyl Vane” (2017) klajā laida mūsu izdevniecība “I Love You Records”, savukārt jaunāko ripuli “Dutchess” igauņi izdevuši saviem spēkiem.

Ja nu kādu no kaimiņvalstu grupām patiešām ir vērts redzēt un dzirdēt, tad tā ir „Sibyl Vane” - to apliecinās arī tie, kuri šo brigādi klausījušies “Positivus Festival” (pērnavieši tur sabijuši, šķiet, pat trīsreiz), “Summer Sound” vai/un “Labā Dabā”, iesildot grupu “Garbage” koncertzālē “Palladium” (2012. gadā) vai kādā citā koncertā. “Igaunijas grupu „Sibyl Vane” vislabāk raksturo indīpops apvienojumā ar postpanka atdzimšanu un 90. gadu alternatīvā roka elementiem. „Sibyl Vane” izteiksmīgā un melanholiskā skaņa savu galīgo slīpējumu piešķir Helēnas Randlahtas atpazīstami unikālajai balsij un harizmātiskajam tēlam. Viņu spēcīgā un harizmātiskā skatuves klātbūtne priecēja kritiķus un auditoriju dažādās Eiropas valstīs,” tiek pieteikta šī grupa. Stilistiski „Sibyl Vane” muzikālās izpausmes tiek salīdzinātas ar Pī Džī Hārviju un “The Cranberries”, taču dažkārt igauņi savos rokmūzikas meklējumos mēdz aizmaldīties pat līdz “System Of A Down” skanējumam. Ja vēl māc kādas šaubas par “Sibyl Vane” kvalitāti, internetā vietnē variet pameklēt tādas dziesmas kā “Get Out Of Town”, “Sibyl Vane”, “Up Up Down”, “No 44”, “S.O.M.” vai “I Was A Good Girl”.

Jāpiebilst, ka „Sibyl Vane” iesildītāju lomā būs stilistiski līdzīgā un ne mazāk interesantā alternatīvā roka grupa „Purple Negative” no Rīgas.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais