RECENZIJA: Enter Shikari "Nothing Is True & Everything Is Possible"

© Publicitātes foto

Britu rokgrupa “Enter Shikari” pirms kādiem pieciem gadiem pie mums viesojās ar koncertu klubā “Melnā Piektdiena”, bet pēc tam pabija arī Lucsavsalā rīkotajā Krievzemes festivālā “Kubana”, abas reizes atstājot par sevi ļoti labu iespaidu.

Šogad viņi iezīmēti Rīgas koncertu kalendārā 5. oktobrī, kad plānota šīs grupas uzstāšanās “Melnajā Piektdienā”. Vai tā notiks? Nebūsim naivi… Taču pēc skaita sestā grupas studijas albuma iznākšana gan ir jau aprīļa beigās noticis fakts, šo darbu varam virpināt uz saviem CD atskaņotājiem un/vai klausīties straumēšanas servisu plašajos apcirkņos. Kopumā 15 skaņdarbi, kuri vismaz Britu salu iemītniekiem tik ļoti gājuši pie sirds, ka viņi uzbalsojuši albumu sava nacionālā topa otrajā pozīcijā - tiesa, arī gandrīz visi iepriekšējie “Enter Shikari” albumi turpat ap pirmo sešinieku vien grozījās. Arī mūzikas kritiķi savā vērtējumā nav grimuši garos prātojumos - četras zvaigznes.

PAR. "Enter Shikari" arī agrāk tika uzskatīti par inovatoriem, kas spēj savā mūzikā apvienot alternatīvā roka un pat "metalcore" skaņas ar tādiem elektroniskās mūzikas elementiem kā "drum’n’bass", "dubstep", tehno un "industrial", un jaunajā albumā viņi gājuši vēl tālāk. Tas ir attāls no alternatīvā roka, albumns ar visām četrām ir iekāpis elektroniskā roka lauciņā (labākais tam piemērs - “Apøcaholics Anonymøus (Main Theme In B Minor)"), bet tieši šāds stils pie britiem šobrīd ir topā, tātad trāpīts desmitniekā. Radiostacijas ar prieku apēdīs “The Pressure’s On”, novatoriskās mūzikas piekritēji arī visu pārējo. Šo rindu autors īpaši gribētu izcelt episko “T.I.N.A.” - dziesmu, kas ar savu hipnotiskumu liek aizturēt elpu.

PRET. Pēc “Nothing Is True & Everything Is Possible” noklausīšanās “Enter Shikari” koncerta Rīgā kaut kā nemaz nepietrūks… Ja albums tā sākotnējā daļā tiešām šķiet interesants un pat aizraujošs, tad uz beigu daļu tas sāk krist uz nerviem. Piemēram, simfoniskais iespraudums “Elegy For Extinction” un tam sekojošās elektroniskās “Marionettes” - nu, kas tas ir? Turklāt šie vēl nav bēdīgākie piemēri. Kaut kā šajā mērcē ir par daudz, un šis “kaut kas” sabojā visu produktu.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Svarīgākais