Uz koncertu aicina latvju popmūzikas jaunie un cerīgie

© Publicitātes foto

Šo trešdien, 22. jūlijā, Pārdaugavas kultūrbārā “Balodis” uzstāsies latviešu popmūzikas jaunākā paaudze, veseli trīs šī gada debitanti: grupa “Bekars”, kā arī dziedātāji Loreta Reide un Tom Simo ar savām pavadošajām grupām.

Nosauktos mūziķus vieno vairākas lietas: visi ir gados jauni un motivēti ar savu mūziku uzrunāt un iekustināt plašu klausītāju auditoriju; visi darbojas popmūzikas lauciņā (tiesa, ar dažādām ietekmēm); visiem bijuši kādi muzikālie jaunumi pēdējos mēnešos vai pat dienās. Tā, piemēram, grupa “Bekars” savu debijas albumu “Sākums” izdeva aprīlī, Loreta Reide mini albumu “Ieroči” prezentēja maija beigās, bet Tom Simo burtiski nupat publiskojis dziesmu “No More”, bet vairāk ierakstu sola šajā rudenī. “Tā būs iespēja iepazīt un atbalstīt jaunos talantus, lai vēlāk varētu sacīt - es šos mūziķus klausījos, pirms viņi kļuva lieli!” vilina koncerta organizatori, un te nu viņiem ir pilnīga taisnība.

Īsumā par katru no jaunajiem censoņiem. “Bekars” ir četru draugu grupa no Bauskas, kuri, pašu vārdiem sakot, “var būt jaudīgi jauniešu ballītēs, tāpat arī pieklājīgi un solīdi kāzās un korporatīvajos pasākumos”. Muzikālo iedvesmu viņi guvuši no tādiem māksliniekiem kā grupas “Coldplay”, dziedātājiem Džeikoba Koljēra un Bruno Marsa. Loreta Reide ir tikai 15 gadus jauna dziedātāja, kas pati raksta un izpilda savu mūziku, turklāt dara to ļoti labi un pārliecinoši. Pašlaik viņas aktuālākā dziesma ir “Ieroči”, kas tapusi duetā ar šova “X Faktors” uzlecošo zvaigzni Klāvu Ozolu - tā ir atrodama arī aktuālajā “Muzikālās Bankas” topā. Plānots, ka rudenī Loreta iesildīs grupas “Triānas Parks” koncertus Rīgā, Siguldā un Valmierā. Savukārt Toms Samsons jeb Tom Simo ir no Saldus, bet šobrīd Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā apgūst populāro un džeza mūziku. Toms kļuva pazīstams ar savu pirmo singlu “Tālumā”, pēc kura jau paguvis sniegt vairākus koncertus un devies savā pirmajā minitūrē “Neons”.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais