RECENZIJA: Soccer Mommy “Color Theory”

© Publicitātes foto

Sofija Redžīna Elisona jeb Soccer Mommy ir 23 gadus jauna Šveicē dzimusi amerikāniete. Uz skatuves viņa dzied un spēlē ģitāru, bet vispār pārvalda arī basģitāru, bungas un saksofonu.

Par saviem iedvesmotājiem viņa sauc Teilori Sviftu, Natāliju Imbrugliju, Evrilu Lavinju un “The Dixie Chicks”, taču pašas izpildītā mūzika tiek ierindota tā saucamā emo un indīroka kategorijā. Interesi par sevi šī meitene radīja jau ar demo “For Young Hearts”, kas atzīmējās augstās vietās Amerikas topos, taču viņas mūzika nav komerciāla, tāpēc radiostacijās Sofija nav īpaši gaidīts viesis. Ņemot vērā to, ka mūziķes karjera nopietnā līmenī ilgst tikai kādus piecus gadus, arī diskogrāfija nav plaša - izdoti tikai divi studijas albumi, 2018. gada martā klajā nākušais “Clean” un šā gada februārī mūzikas ierakstu veikalu plauktus aplaimojušais “Color Theory”. Amerikas topā šis disks sasniedza 142. vietu - it kā nekā īpaša. Taču dažādi mūzikas kritiķi par šo darbu bijuši krietni augstākās domās, teju visi (“Rolling Stone”, “NME”, “The Time”, “The Guardian” utt.) tam devuši četras zvaigznes, un tikai “Q” aprobežojies ar trim.

PAR. Desmit jaukas dziesmiņas, no kurām neviena it kā nav īpaši izceļama, taču tikai “it kā” - šāds vērtējums saglabāsies līdz brīdim, kad nokļūsiet līdz “Stain”, kas albumā pieslēpta ar devīto numuru, turklāt, cita starpā, ir vienīgā, kuras iespēlēšanā Sofija iztikusi tikai ar pašas balsi un ģitāru - uzmanību uzreiz piesaistošs un atmiņā paliekošs, teicams gabals! Arī pārējām dziesmām nav ne vainas (ieteicamākā ir “Royal Screw Up”), salīdzinājumi ar Teilori Sviftu un Natāliju Imbrugliju ir vietā.

PRET. Mazliet gaudeni, mazliet vienveidīgi (“Circle The Drain” vispār šķiet kā “Bloodstream” turpinājums), daži gabali nav izdevušies, daži ir par garu (piemēram, “Yellow Is The Color Of Her Eyes” nepamatoti ilgst septiņas minūtes “ar kapeikām”) utt. - ir kļūmes un kļūmītes, taču uz tām var arī pievērt acis. Tikai diez vai tāda izdevniecība kā “Loma Vista Recordings” spēj pilnvērtīgi pārstāvēt šīs interesantās mūziķes intereses. Derētu pameklēt kaut ko jaudīgāku, tad arī panākumi starptautiskā tirgū droši vien būtu krietni iespaidīgāki.


Sandris Vanzovičs

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Svarīgākais