Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Saldās sejas” publicē pandēmijas laika video

© Publicitātes foto

Ansamblis “Saldās sejas” modies no piespiedu dīkstāves un izdevis jaunu dziesmu “Kā tev iet?”, kurai tapis arī Saldū nofilmēts video. Kāpēc Saldū? Izrādās, ka vietas izvēli diktējusi koronavīrusa raisītā pandēmija.

Dziesmas “Kā tev iet?” autori ir ansambļa “Saldās sejas” dalībnieki, pazīstamais autoru tandēms Tomass Kleins un Guntars Račs. Vokālās solo partijas dziesmā uzticētas Tomasam Kleinam un šīs grupas jaunākajai dalībniecei Katrīnai Binderei. Dziesmas videoklipa producents ir Kaspars Dvinskis (“Dween Productions”), video filmēts Saldū. Kāpēc Saldū? “Jo klips filmēts pašā pandēmijas pilnbriedā, un, lai ievērotu maksimālu distancēšanos, Katrīna mēroja ceļu no Ventspils, bet Tomass - no Liepājas, kamēr video producents - no Rīgas. Izvēlēta vieta, kura visiem ir apmēram vienādā attālumā, un kur filmējoties iespējams ieturēt distanci. Tā izrādījās Saldus Kalnsētas parka estrāde un tās apkārtne.”


Par dziesmas vēstījumu Tomass Kleins stāsta tā: “Dziesma ir kā jautājums. Viens no visbiežāk uzdotajiem jautājumiem ir “kā tev iet?”. Parasti atbilde ir “man iet labi”. Un mēs patiešām ceram, ka tieši tā jums visiem šobrīd klājas. Priecājos, ka arī mēs esam modušies no piespiedu ziemas miega un pamazām varam atkal publicēt dziesmas, un, cerams, drīzumā arī uzstāties koncertos.” Ansambļa pēdējais koncerts notika marta sākumā, bet visi citi plānotie koncerti sakarā ar pandēmijas izraisītajiem apstākļiem tika atcelti. Šobrīd “Saldās sejas” plāno pamazām atsākt koncertdarbību. Tuvākās iespējas skatīt vaigā ansambļa dalībniekus būs 31. jūlijā Alūksnē (tas būs tā saucamais koncerts uz ezera - skatītājiem laivās), 2. augustā Skaistkalnē un 16. augustā Liepājā (arī koncerts uz ezera).