Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Liepājas ērģeļmūzikas 2. koncertā muzicēs ērģelniece Carjkova un operdziedātāja Martinsone

© Publicitātes foto

12. jūlija svētdienā pl.17.00 Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē kārtējā ērģeļmūzikas koncertā viesosies liepājniekiem labi pazīstamā ērģelniece Larisa Carjkova un pirmo reizi - soprāns Monta Martinsone. Programmā iekļauti gan baroka laikmeta ērģeļmūzika, gan šī laikmeta operu ārijas. Mākslinieces šim koncertam devušas nosaukumu „Karaliskais baroks”, klausītājus iepriecinot ar Johana Sebastiana Baha un Georga Frīdriha Hendeļa mūzikas pērlēm.

Larisa CARJKOVA ieguvusi maģistra grādu J.Vītola Mūzikas akadēmijā prof. Tālivalža Dekšņa ērģeļu klasē. Studējusi Štutgartes Mūzikas un drāmas augstskolā pie prof. Ludgera Lomaņa un prof. Jona Laukvika. Meistarību papildinājusi starptautiskās ērģeļspēles akadēmijās Zviedrijā, Vācijā, Lietuvā, Ungārijā u.c. Aktīvi piedalās konkursos, muzicē festivālos ne tikai Latvijā, bet arī citviet Eiropā. 2010. gadā ar savu novadnieci, ērģelnieci Gunu Kisi, iedibinājusi ikgadēju tradīciju dzimtajā Latgalē - labdarības festivālu “Latgales ērģeļu dienas”. Festivāla mērķis - attīstīt ērģeļkultūru Latvijā un iegūt ziedojumus Latgales ērģeļu restaurācijai.

Montai MARTINSONEI ir bakalaura grāds operdziedāšanā J.Vītola Mūzikas akadēmijā, kā arī maģistra grāds, kas iegūts Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijā, kur studējusi pie prof. Astas Krikščiūnaites. M.Martinsone papildinājusi dziedāšanas meistarību arī Zalcburgā pie prof. Jozefa Vallniga. Izpildījusi Floras lomu Bendžamina Brittena operā “Skrūves pagrieziens” un Dziedātāja lomu Artura Maskata baletā “Bīstamie sakari”. Sadarbojusies ar diriģentu Māri Kupču, baroka orķestri Collegium Musicum Riga, baroka kori Collegium Choro Musici Riga, Lietuvas kamerorķestri, kā arī ar Čurļoņa stīgu kvartetu. Koncertējusi Vācijā, Zviedrijā, Krievijā, Somijā, Slovēnijā, Slovākijā, Igaunijā un Norvēģijā.