Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā notiks pirmais Enkurfests

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 11. jūlijā, Rīgas brūvkroga “Ziemeļu Enkurs” pagalmā notiks pirmais Enkurfests, pulcējot mūzikas, alus un “street food” cienītājus. Muzikālā programma šim festivālam ir nudien iespaidīga un interesanta.

Spontānā ideja rīkot Enkurfestu radusies nejauši, bet likumsakarīgi, iepazīstoties Katrīnas Gupalo pārstāvētās koncertaģentūras "Aira Laiviņa Artists" un brūvkroga "Ziemeļu Enkurs" vadītājiem. ""Ziemeļu Enkura” regulārie apmeklētāji jau zina, ka rīkojam koncertus, stāstu vakarus, filmu vakarus un citus pasākumus. Pēc vairāku mēnešu pauzes šis būs pirmais "Ziemeļu Enkura" pasākums šajā vasarā, tāpēc mērķis ir uzrīkot ko īpašu “Enkura” pagalmā. Pilsētas festivāli jeb mini festivāli ir lielisks veids, kā pavadīt skaistu pēcpusdienu un vakaru, baudot mūziku kopā ar draugiem un netērējot daudz laika vai naudas ceļojot ārpus pilsētas," skaidro viens no brūvkroga īpašniekiem, aldaris Dāvis Linde.

11. jūlijā muzikālā programma ietvers spēcīgas un dinamiskas performances. Festivālā uzstāsies leģendārā pankroka grupa “PND”, instrumentālā roka trio "Doni Tondo", kosmiskās mūzikas pārstāvji "Galaxy Bosons", rokkamerorķestris "Sonntags Legion", iespējams, neordinārākā latviešu mūziķe Katrīna Gupalo un - vakara kulminācijā - "Noslēpumainais Akts", kurš, kā sola organizatori, neliks vilties it ne vienam festivāla apmeklētājam, it īpaši dāmām. Neoficiāla informācija liecina, ka "Noslēpumainais Akts" varētu būt teju kulta statusu ieguvušais projekts “Mazais Princis”. Par festivāla kūsājošo enerģiju rūpēsies DJ Toms Grēviņš.

Un vēl noderīga informācija. Brūvkrogs “Ziemeļu Enkurs” ir noenkurojies Rīgas centrā, Matīsa ielā 8. Ieeja festivāla teritorijā, „Ziemeļu Enkura” pagalmā, jau no pulksten 13. Biļetes nopērkamas uz vietas pie ieejas teritorijā, tās cena - 8 eiro (apmeklētājiem, kuri ietilpst vecuma kategorijā 18+, tajā iekļauts arī pirmais aliņš). Protams, festivālā tiks ievēroti arī visi pastāvošie ierobežojumi, vairāk par 1000 cilvēkiem tajā nevarēs noenkuroties.