Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

VIDEO! Ar klipu sevi piesaka jauna un cerīga grupa – “Abuses”

© Publicitātes foto

Trīs mūziķi, kas darbojas vai darbojušies tādos projektos kā “MMMM”, “Waterflower” un “Lost Harbours”, apvienojušies zem nosaukuma “Abuses” un izdevuši pirmo singlu.

Grupas “Abuses” pārstāvji interesi par sevi spējuši radīt gan ar stilīgo dziesmu “Don’t Speak About It”, gan ar tās fascinējošo videoklipu, gan ironijā un tiešumā grūti pārspējamo masu medijiem izsūtīto komentāru par savu darbību. “Šis ir tas, ko Jūs paņemat un pēc tam ielīmējat savā rakstā / vietnē, lai Jums faktiski nekas nebūtu jāraksta par mums. Mēs veidojam mūziku. Mums patīk “post-punk” un troksnis. Mums patīk biezas basa līnijas un izsmērētas ģitāras skaņas. Jūs varat dejot mūsu koncertos, bet mums patiktu, ja Jūs tā nedarītu. Mēs esam spēlējuši citās grupās: Jūs zināt, kā darbojas “Google”, izmantojiet to,” vēstīts preses relīzē.

Grupa “Abuses” dibināta 2020. gadā. Tās sastāvā muzicē, saglabājot tekstā pašu rakstīto par attiecīgā mūziķa lomu šajā kolektīvā, Sabīne Moore - kliedzieni, pīkstieni, un visi pārpalikumi, Anete Čīma - aukstais karstums, Ričards Tompsons - ņurdēšana un stīgu kasīšana. Par savu mūzikas stilu viņi sauc postpanku, piebilstot “post-whatever”. “Aiz garlaicības savā nodabā sākām radīt trokšņus, lasījām [Džeimsu Gremu] Ballardu un [Filipu Kindredu] Diku, vērojām, kā paceļas ūdens līmenis un Saule paliek karstāka, drudža iespaidā parādījās dzeja un izgaisa. Mēs klīdām pa tukšām ielām. Mūsu satraukums ir troksnis jūsu ausīs,” vēsta “Abuses”. Postpanks viņu mūzikā ierastajā izpratnē par šo mūzikas stilu gan neparādās, drīzāk tas ir “new wave”, lai gan - arī aprakstos par “New Order” klāt tiek karināts “post-punk” apzīmējums.


Kas attiecas uz dziesmas “Don’t Speak About It” klipu, tad video veidojušas Sabīne Moore un Anete Čīma. Pašu singlu ierakstījusi Sabīne, viņa un Džons Henons ("No Recording Studio") uzņēmusies arī dziesmas miksēšanu, bet gala apstrādi veicis Henons. To nudien vērts noklausīties un arī noskatīties!