Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Berga bazārā iesāksies Vasaras festivāla koncertcikls

© Publicitātes foto

Ar latīņamerikāņu mūzikas apvienības “Kasike” koncertu šo trešdien, 8. jūlijā, Berga bazārā iesāksies “Grimbergen” Vasaras festivāls, kas risināsies jau sesto reizi un ļaus vēsturiskajā pagalmā klātienē satikties nelieliem muzikālajiem projektiem un nesteidzīgiem mūzikas cienītājiem.

Latīņamerikāņu mūzikas apvienības “Kasike” rindās saspēlējušies mūziķi no Brazīlijas, Čīles un Latvijas - jau pērn viņi “Grimbergen” Vasaras festivālā spēja radīt muzikāli viskrāsaināko karstasinīgas ballītes sajūtu. Trio dalībnieki Rodrigo Manfrinati, Migels Andress Hernandezs Giraldi un Artjoms Sarvi uzsver, ka viņu apvienības galvenais mērķis ir aicināt cilvēkus sadziedāties, izdejoties, smaidīt un svinēt dzīves un ļaužu dažādību. Šai vasarai pat vairāk kā atbilstoši.

Koncerti Berga bazārā arī turpmāk notiks trešdienu vakaros. 15. jūlijā Berga bazāra viesus priecēs “Latvian Blues Band” līderis Bux jeb Jānis Bukovskis, piedāvājot ieklausīties skaistākajās blūza balādēs, bet 22. jūlijā par mīlestību dziedās Ivo Grīsniņš-Grīslis. Jūlija koncertsēriju 29. datumā noslēgs pianists Andrejs Osokins kopā ar dziedātāju Katrīnu Gupalo, kuru programma šoreiz būs pat ekstrēmi daudzveidīga - no klasiskās mūzikas, caur džezu, Imanta Kalniņa daiļradi, teātra un kino mūziku, līdz jutekliskajām Katrīnas oriģinālkompozīcijām. “Grimbergen” festivāls turpināsies arī augustā. “Spītējot pandēmijas skarbajam triecienam, vasaras koncertsezona ir sākusies, un pieļaujamais nelielais koncertformāts atbilst mūsu festivāla idejai par neuzbāzīgu un netraucētu mūzikas baudīšanu. Liels prieks, ka tomēr izdevies sarīkot festivālu arī šogad,” saka tā producente Maija Moira Mazanova.