Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Bukumam kopīga grēksūdze ar “X-faktorieti” Reini Liepu

© Publicitātes foto

Jāņa Bukuma grupa sadarbībā ar šova “X Faktors” trešās sezonas roķīgāko tēlu Reini Liepu publicējuši kopīgu dziesmu “Grēksūdze Nr. 2”.

Lai gan šķiet, ka Jānis Bukums nolūkojis kādu sadarbības partneri “X Faktorā” vienkārši lielākai publicitātei, tā nebūt nav. “Ar Reini Liepu bijām pazīstami jau ilgi pirms “X Faktora”. Man bija padomā pāraranžēt vienu dziesmu no grupas pirmā albuma duetā ar kādu dziedātāju un sakrita, ka Reinis bija tas, kam šī dziesma ļoti piestāvēja pēc rakstura un tēla. Dziesma aizskar vairākas smagas un sāpīgas tēmas, un daļēji mūsu dzīvesstāsti sakrīt - tā ir mūsu nu jau kopīgā grēksūdze, tāpēc Reinis spēja ielikt savos vārdos atbilstošās emocijas un attieksmi,” skaidro Bukums. Dziesmai tapis arī liriku video, ko veidojis multimākslinieks Ēriks Saksons.

Pašlaik grupa “Jānis Bukums” turpina darbu pie ceturtā albuma ar darba nosaukumu “Septītās dienas burvis”. Albumā paredzēts iekļaut vismaz astoņas jaunas un līdz šim nedzirdētas dziesmas, no kurām daļa jau ierakstīta sadarbībā ar Kārli Šteinmani viņa studijā “KS Records - Unity Audio”. Albumu paredzēts izdot līdz 2020. gada beigām. Arī šo albumu ievadīs vairāki priekšvēstneši - singli un mūzikas video. “Covid-19 krīze mūsu plānus pārcēla par vairākiem mēnešiem, bet arī pirms šī albuma prezentēšanas vēl publicēsim vairākus klipus. Svaigas vēsmas grupas skanējumā ievieš arī jaunais grupas ģitārists Gunārs Orlovskis, un šobrīd varu pateikt, ka jauno dziesmu skanējums būs lecīgāks un izaicinošāks - arī šoreiz tas ir evolucionējis jaunā virzienā.”