Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Novērtē! Ballīšu grupa “Džentlmeņu Špagats” atzīmējas ar pirmo oriģināldziesmu

© Publicitātes foto

Pozitīvi enerģiskā četru džentlmeņu grupa “Džentlmeņu Špagats”, kura pazīstama kā kooperatīvo pasākumu, kāzu un citu godu muzikanti, beidzot pieteikusi sevi arī ar savu pirmo oriģinālgabalu – tas saucas “Skaitot laiku”.


Ja radiostacijās skanošā repertuāra klausītāju auditorija neko par grupu “Džentlmeņu Špagats” nav dzirdējusi, tad tas ir piedodami, jo līdz šim šai bikšturos tērptajai mūziķu formācijai nekā radiostacijām atrādāma nemaz nebija. Toties tagad ir. Dziesmas “Skaitot laiku” skanējumu raksturo “mīlestība pret dzīvo mūziku, pieredze un pārliecība, kura vairāku desmitgadu laikā tikusi izkopta, izpildot populāras latviešu un ārzemju grupu kaverversijas,” teikts dziesmas anotācijā. “Šis izaicinošais pandēmijas laiks skāra visus, bet, lai vai kā, mums tas nesa arī kaut ko pozitīvu - tā teikt, iznācām ārā savādāki. Beidzot varējām apstāties, padomāt un radoši pastrādāt. Tas liekas neticami, bet mums tas bija mierīgs, radošs un fantastisks laiks kopā, neskatoties uz to, ka visi pavasara un lielākā daļa vasaras koncerti tika atcelti. Nenoliedzami, šis ietekmējis arī kopējo dziesmas noskaņu, zinot, ka mums pavasaris ir mīļākais gadalaiks, tamdēļ, lai ko tas arī šogad nesa, mēs to jau gaidām un sākam pēc tā ilgoties,” klāsta “džentlmeņi”.

Grupa “Džentlmeņu Špagats” darbojas kopš 2013. gada, taču muzikālās apvienības pirmsākumi meklējami jau tālajā 1998. gadā, kad jau no skolas laikiem izpildītas populāru latviešu un ārzemju grupu kaverversijas dažādos publiskos pasākumos. Grupas dalībnieki ir seni draugi jau kopš agras bērnības - Niks Jaunzems (vokāls, ģitāra), Valts Jakubovičs (ģitāra), Jurģis Priedītis (bass) un Artis Ābele (bungas). Un te nu tas, par ko izdevēji nestāsta - šīs četrotnes otrs (vai pirmais) “es” ir Valmieras rokgrupa “Age Of Stones”, kas izdevusi jau četrus studijas albumus, un kurā darbojas visi minētie mūziķi.