Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Lūsēns un Brauns iesāk saulrieta noskaņu koncertciklu

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 3. jūlijā, Ikšķiles estrādē ar unikālu noskaņu koncertu “Saulrieta dziesmas” klausītājus priecēs divi izcili un harizmātiski latviešu komponisti - Jānis Lūsēns un Mārtiņš Brauns. Šie koncerti plānoti visu vasaru – gandrīz līdz pat augusta beigām.

Abiem skaņas meistariem “Saulrieta dziesmās” pievienosies dziedātāji Zigfrīds Muktupāvels un Ieva Sutugova. Klausītājiem būs unikāla iespēja dzirdēt improvizācijas un saspēles gan no komponistu ļoti populāriem, gan arī pavisam maz zināmiem skaņdarbiem. Saulrieta noskaņas palīdzēs sajust koncertu sākuma laiks, kas plānots no pulksten 21. Par koncertu norises vietām izvēlētas skaistas brīvdabas estrādes ar ainaviskiem dabas skatiem: Ikšķilei sekos koncerti Dikļos (10. jūlijā), Alūksnē (11. jūlijā), Kuldīgā (18. jūlijā), Bauskā (25. jūlijā), Talsos (31. jūlijā) un citur.

Komponists Jānis Lūsēns atzīst, ka programmas tematisko izvēli diktējusi pēdējā laika situācija: “Kopš notikumiem, kas skāruši visu pasauli un arī Latviju, atrodos tālu prom no cilvēku un satiksmes burzmas. Vieta, kurā dzīvoju, ir īpaša ar ikvakara saulrieta izrādēm, gaismu, krāsu un ēnu saspēlēm. Cenšos izbaudīt to ikvakara mirkli, kad noklust vējš, putnu dziesmas un pasaule ietinas klusuma segā. Mani šie brīži iedvesmo un rada sajūtu, ka esmu vienots ar dabu un Visumu.” Savukārt Mārtiņš Brauns savās emocijās ir krietni piezemētāks: “Man patīk doma, ka varēsim divatā ar Jāni Lūsēnu uz skatuves improvizēt. Šeit nebūs nekāda izrādīšanās vai konkurence - kurš ir jaunāks, labāks vai veiklāks, salīdzinājumi šeit ir lieki. Mūsu sadarbība būs kā kontrastējošs dialogs labā mūzikā.”