Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Konstitūcija Tējā "Babefīts"

© Publicitātes foto

Grupa “Konstitūcija Tējā” jeb KPT ir divu indivīdu radošo izpausmju rezultāts, kas radies 2011. gada nogalē. Ansambļa dibinātāji ir Artis Berkmanis un Juris Baltins (manīts grupā “V.I.P.P. Basbočka”), kuru radīto pozitīvi absurdo skaņdarbu galvenais mērķis ir izraisīt smaidu.

Stilistiski - pankroks ar dažādu žanru piemaisījumiem. Savulaik KPT bija paplašinājušies līdz sešu cilvēku plašai grupai, tad viņi arī koncertēja, bet nu atgriezušies pie vēsturiskā “kodoldueta” apmēriem un aprobežojas ar muzikālo eksperimentu veikšanu mājas apstākļos. Interesanti, ka “Babefīts” tiek uzdots kā šīs grupas trešais studijas albums - potenciāli otrajam ripulim KPT pārlekuši, to nemaz neizdodot. “Albumā iekļautajās dziesmās ir sadzirdamas gan pancīgās, gan šizīgās, gan akustiskās un sentimentālās, grandžīgās un vietām arī smagās notis. Dažas no šīm dziesmām jau pieklājīgu laiku bija marinējušās un gaidīja īsto brīdi, citas tika pārveidotas, iegūstot jaunu elpu, kā arī ir tādas, kas sacerētas albuma rakstīšanas laikā,” ziņo KPT. “Par albumu nevajag runāt, albumu vajag klausīties. Paklausies un pasmaidi!”. Kopumā te ir 11 skaņdarbi, ieskaitot pastulbo intro un kompozīciju “Vilšanās”, kurā neskan nekas.

PAR. Pankroks tā patiesākajās izpausmēs - ar “pofigistiskiem” tekstiem un līdz galējībai vienkāršotu mūziku. No melodijas viedokļa prātā ieķeras tipiski grandžīgā “Nav par ko”, hārdkorīgās “Kas mazgās log” (ja piever ausis uz tekstu) un “Rutīna”, kā arī panciskā “Vara diena”, savukārt no teksta viedokļa aplam lipīga izrādās “Unces”. “ASV ir unc’s, un “Depo” vadītājs ir Gunt’s, starp kājām runcim spalvains punc’s, ne katra karūsa ir tunc’s” - šo te uz šlāgerpanku aptauju, uzvara garantēta!

PRET. Humors ir smalka lieta, turklāt tās uztverē ir iesaistīta gaume - laba vai slikta, jebkāda. Piemēram, apskatniekam totāli sakrita uz nerviem dziesma “Baltiņi”, kurā kaut kas murgots par Ilūksti, un līdzīgas emocijas pārņem pie vēl dažiem gabaliem. Diez kas nav.