Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Čipsis un Dullais “Bravo!”

© Publicitātes foto

Jaunā viļņa šlāgergrupa (tā viņi paši sevi piesaka) “Čipsis un Dullais” klausītājiem likuši priekšā savu otro pilna garuma studijas albumu, kura prezentācijai vajadzēja noritēt maija vidū Tallinas kvartāla koncertangārā “Tu jau zini kur”, bet tagad tā pārcelta uz 18. septembri.

Pie viena grupa svinēs arī savas pastāvēšanas 15. gadskārtu. “Bravo!” apkopotas desmit dziesmas, kas tapušas astoņu gadu laikā. Tajā iekļauti gan tādi skaņdarbi, kas jau iepriekš izskanējuši koncertos, gan pavisam jaunas kompozīcijas. Ieraksts tapis Valmierā, “Hodila Records” studijā, Ģirta Laumaņa jeb Lomika un ilggadējā grupas producenta Kārļa Butina vadībā. “Esam ļoti apmierinātu ar albuma skanējumu, ir izdevies notvert brīdi!" par albumu saka harizmātiskais duets.

Ja mazliet no grupas CV, tad “Čipsis un Dullais” 2012. gadā izdevusi studijas albumu “P.S. Es tevi mīlu”, regulāri uzstājas Latvijas klubos un festivālos, kā arī 2016. gadā saņēma “Alternative.lv” gada balvu kā “Alternatīvākā grupa”. 2019. gadā tapis arī pirmais grupas videoklips dziesmai “Neizmet sirdi”, kurā izmantoti kadri no Alises Zariņas filmas “Blakus”. Tādas fanu iemīļotas dziesmas kā “Asaras” un “Kad meitene skumst” vietnē Youtube savākušas vairāk nekā 200 000 klausījumu. Katra.

PAR. Ja latvju bāleliņi aizgūtnēm klausās kaut ko tādu kā “Mazais Princis”, tad labāk ieteikt “Čipsi un Dullo” - vismaz oriģinālmateriāls. Pārspīlēta nopietnība divu akustisko ģitārīšu pavadījumā ar humorīgiem tekstiem, kuri lielākoties ir par mīlestību, kas dziedāti labā vokālajā duetā - tas ir “Čipsis un Dullais”. Par ko ir dziesmas? Par puisi, kurš negaidīti uzaicināts pie meitenes uz viņas paklājos un parketos klāto māju, bet viņam kauns novilkt kurpes, jo rēgosies caurās zeķes; par nelaimīgu birojā uzplaukušu mīlestību; par salauztu sirdi kā salauztu pulksteni utt. “Tavas dziesmas nu skan citam, bet joprojām ēst es taisu diviem” (no dziesmas “2ata”) - šāds ir vidējais vēstījums. Piesaistošākā dziesma ir “Mēness”, kurā, šķiet, vienīgajā parādās pat sintezators: “Tā iznāca čiks / viens es guļu gultā pliks” - skarbi, vai ne? Atzīmēšanas vērta ir arī himniskā “Tev, nevis jums”, kas pēc noskaņas atgādina tautisko “Ai, jel manu vieglu prātu”.

PRET. Vienveidība - gan mūzikā, gan tematikā. Savukārt humors - tas jau ir gaumes jautājums.