Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā norisināsies minifestivāls „Ogle”

© Publicitātes foto

Pievēršot uzmanību mentālās veselības nozīmei, biedrība „Ogle” 4. jūlijā rīkos minifestivālu. Šis pasākums norisināsies Rīgā, Sporta 2 kvartālā, kur visas dienas garumā būs iespējams apmeklēt sarunas un lekcijas par mentālo veselību, kā arī vērot un klausīties muzikālus priekšnesumus.

Straujās vīrusa „Covid-19” izplatības dēļ lielākajai daļai iedzīvotāju nācās pielāgoties jauniem apstākļiem, tāpēc šis ir bijis emocionāli sarežģīts pusgads. Šī iemesla dēļ biedrība „Ogle” rīko vasaras minifestivālu Rīgā, lai aktualizētu mentālās veselības nozīmi ikdienā. Pasākuma ietvaros būs iespējams apmeklēt Krīzes centra „Skalbes” lekcijas, uzklausīt pieredzes stāstus, kuros piedalīsies profesionāli speciālisti. Festivāla dienā tiks rādīta arī Kārļa Lesiņa filma „Izmisums”, pēc kuras sekos diskusija ar filmas aktieriem. Paralēli izglītojošajām sarunām un lekcijām par mentālo veselību, norisināsies terapeitiskās jogas un meditācijas nodarbības, kuras vadīs speciāliste no Norvēģijas, kā arī būs iespēja apgūt pareizas elpošanas prasmes. Vakara noslēgumā uz minifestivāla skatuves kāps jaunā grupa „Ārpilsētas sakars”, hiphopa pārstāvis Arturs Skutelis, duets „Čipsis un Dullais” un alternatīvā roka grupa „Sudden Lights”.

Biedrība „Ogle” izveidota 2019. gadā, kad, piedzīvojot personīgu traģēdiju ģimenē, tika pieņemts lēmums, ka ir nepieciešams vairot sabiedrībā zināšanas un izpratni par pašnāvību un depresiju, lai pievērstu uzmanību mentālas veselības nozīmei. „Gada sākums strauji mainīja ikdienas gaitas, samazinot ierasto komunikāciju ar līdzcilvēkiem. Vēlamies atgādināt, ka mums ir jārūpējas par savu mentālo veselību un par to nedrīkst aizmirst. Tāpēc, rīkojot minifestivālu, vēlamies izglītot sabiedrību un sniegt atbalstu tiem, kam tas ir nepieciešams,” tā minifestivāla „Ogle” organizatore Alise Cepurīte.