Grupa Placebo apbēdina maskaviešus

© Mārtiņš Zilgalvis, f64

Tikai vienu no diviem ieplānotajiem koncertiem Maskavā sniegusi grupa Placebo. Pirmā koncerta laikā jau pēc piektās dziesmas grupas solistam Braienam Molko kļuvis slikti, un vienība bijusi spiesta pamest skatuvi.

Papildu koncertu Maskavā sarīkot neizdevās, jo jau šodien Placebo paredzēta uzstāšanās Sanktpēterburgā. Placebo pašlaik atrodas pasaules turnejā, reklamējot savu pēdējo veikumu – sesto studijas albumu Battle For The Sun.

Pirmdienas vakarā pārpildītajā Maskavas klubā Arena viņiem savu koncertu līdz galam tā arī neizdevās nospēlēt. Grupas līderis B. Molko jau pirmo dziesmu laikā izskatījies samērā saguris, bet pēc piektās kompozīcijas pazudis aizkulisēs. Drīz vien viņam sekojuši pārējie mūziķi, un pēc zināmas pauzes uz skatuves atgriezies tikai basģitārists Stefans Olsdāls, kurš paziņojis, ka B. Molko ir apslimis un koncertu nevarēs turpināt, kā arī atvainojies skatītājiem.

Grupas menedžments tā arī nav atklājis, kāda kaite piemeklējusi dziedātāju un vai viņam nācies meklēt palīdzību pie Maskavas ārstiem. Taču otrdienas vakarā B. Molko atkal kāpis uz skatuves, un šoreiz koncerts noritējis kā nākas. "Molko gan atkal izskatījās ļoti noguris, taču vismaz uzkāpa un skatuves un sniedza pilnvērtīgu divu stundu koncertu. Pēc tam, kad viņš nodziedāja sesto dziesmu, mēs atviegloti nopūtāmies, jo, protams, bažījāmies, ka viņam atkal varētu kļūt slikti. Taču viss, kā redzat, beidzās labi," sarunā ar RIA Novosti stāstījusi koncerta organizētāja Jeļena Maslova. Viņa piebildusi, ka ar grupas pārstāvjiem mēģināts panākt vienošanos par vēl viena koncerta sarīkošanu Maskavā, taču tas nav bijis iespējams – ņemot vērā B. Molko veselības stāvokli, uzstāties trīs vakarus pēc kārtas viņam nav ieteicams, turklāt grupu gaidīja arī pārbrauciens uz Sanktpēterburgu.

J. Maslova solījusi, ka pārtrauktā koncerta biļešu īpašnieki varēs saņemt atpakaļ iztērēto naudu vai apmainīt biļetes uz citiem šīs pašas kompānijas rīkotajiem koncertiem. Bet daļa fanu, kuriem tā arī neizdevās līdz galam noskatīties Placebo uzstāšanos Maskavā, ir apņēmības pilni doties uz Sanktpēterburgu un jau sagatavojuši grupai veltītus plakātus ar uzrakstiem Spacebo, kuros apspēlēts gan vienības nosaukums, gan vārds spasibo (krievu valodā – paldies).

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais