"Double Faced Eels" ar divām jaunām dziesmām piesaka albumu

© Roberts Āboltiņš

Nedēļas nogalē uzreiz divas jaunas dziesmas izdevusi grupa “Double Faced Eels” – to nosaukumi ir “Kur esi tu?” un “Cenu zīmes”. Abas piesaka jūlija beigās gaidāmo “zušu” albumu “Neformāts”.

Dziesma “Cenu zīmes” pirmām kārtām piesaista ar tekstu - no tā dveš patiesība par visiem 100%! Savukārt muzikāli gan tā šķiet nedaudz par “mīkstu”, taču tādi nu tagad ir “DFE” - 2020. gada versijā, no rokmūzikas te nav ne smakas.

“Katrs mēs dzīvē meklējam, ko savu - naudu, laimi, māju vai automašīnu. [Dziesma] “Kur esi tu?” ir par to, ka tiek meklēts dzīves labākais draugs jeb partneris. Dažiem to izdodas laimīgā kārtā atrast jau vidusskolā, citiem meklējumi turpinās, līdz tie atrod savu dvēsles radinieku. Lai meklējums nebūtu pelēks un stāsts nepanesami garš, grupas izvelētais aranžējuma un dziesmas mākslinieciskais virziens ir maksimāli tuvināts vasaras noskaņojumam - vieglā un pozitīvā manierē,” par otru dziesmu izsakās grupas dalībnieki. Apskatnieka vērtējumā šo gabalu gan nevarētu ierakstīt “DFE” zelta fondā, cerams, ka pārējās jaunā albuma dziesmas būs daudz, daudz veiksmīgākas.

“Double Faced Eels” jaunākais albums “Neformāts” tiks izdots 29. jūlijā. Tas ir grupas radošo darbu nākamais etaps, kas seko 2018. gadā izdotajam EP “Atspulgs”. ”Vēl joprojām turamies pa gabalu no ģitārroka!” smejas grupas līderis Mārtiņš Gailītis jeb Marka. “Salīdzinājumā ar “Atspulgu”, albumā mēs aizejam pozitīvākā un rotaļīgākā virzienā, bet dažās dziesmās ļaujam vaļu arī savai huligāniskajai pusei. Vienmēr esam jutušies kā vietējās mūzikas industrijas neformāts, tāpēc tad, kad šis vārds radās kā teksts vienai no dziesmām, uzreiz bija skaidrs, ka tā ir jānosauc arī albums.” Jādomā, ka klausītāji būs patīkami pārsteigti par to, ka albumā atkal aktīvi dzied tieši Marka. “Mēs izlēmām pienācīgi izmantot šo priekšrocību, ka mums ir divi solisti ar dažādām balsīm, raksturiem un stiprajām pusēm, lai radītu labāko, ko varam. Albumā būs arī sadarbības ar citiem māksliniekiem un autoriem.”

Šogad aprit 20 gadi kopš tika dibināta grupa “Doubel Faced Eels”. “Esam kopā uzauguši un pieauguši - gan kā mūziķi, gan kā cilvēki. Esam spēlējuši gan trim cilvēkiem Tukuma naktsklubā, gan tūkstošiem skatītāju visā pasaulē “Best.Cover.Ever” no studijas Losandželosā. Tā ir vērtība, kuru grūti aprakstīt vārdos.” Patiesībā gan par to “kopā uzauguši” Marka mazliet mānās - no sākotnējā sastāva un pat nākamajiem sastāviem ierindā palicis tikai viņš, pārējie (Reinis Straume, Viktors Maslovs, Dairis Petrauskis) ir krietni vien jaunāki rekrūši. Savulaik “zuši” plašu atpazīstamību ieguva ar dziesmu “Zilais valis”, taču pašlaik viņu stils ir mainījies līdz nepazīšanai. Savas darbības laikā grupa izdevusi četrus albumus: “Zilais valis” (2006), “Kurš gribēja nogalināt Džūliju? Nezinu, bet trāpīja mums” (2007), “Vēl patiesāk” (2010) un “Atspulgs” (2018).

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais