Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Dziedātāja Monta duetā ar Muktupāvelu popularizē dzīvnieku patversmi

© Publicitātes foto

Dziedātāja un dziesmu autore Monta Strūberga jeb vienkārši Monta piepildījusi savu senu sapni un ierakstījusi dziesmu “Mans draugs” duetā ar latviešu populārās mūzikas leģendu Zigfrīdu Muktupāvelu. Tapis arī emocionāls video.

“Ar šo dziesmu es vēlos uzrunāt cilvēkus par viņu izvēlēm, kas bieži vien ir nepārdomātas un neizsvērtas, kuru rezultātā kādam nākas ciest. Es to neapzinājos tik dziļi kā tad, kad, sākoties Covid-19 krīzei, uzsāku darbu dzīvnieku aizsardzības biedrībā “Ķepu-ķepā”. Šīs cilvēku izvēles es ikdienā izjūtu un uz to noskatos savā darba vietā. Bijušie draugi tur nonāk katrs ar savu skumjo stāstu,” tā Monta.

Dziesmas ierakstā šoreiz ar prieku piekritis piedalīties arī “Bet Bet” vokālists Zigfrīds Muktupāvels, kurš ir atvērts jauniem izaicinājumiem, bet ne vienmēr piekrīt piedāvājumiem. “Nebija gluži tā, ka rakstīju dziesmu duetam, kur nu vēl iedomāties, ka tas jebkad varētu būt kopā ar Zigfrīdu. Dziesma skapītī stāvēja jau gadu, kad joka pēc kādā no sarunām ar “Izdevniecības MicRec” vadītāju Guntaru Raču pieminēju savu “veco dvēseli”, kura gūtu lielu gandarījumu, ja man jelkad būtu iespēja dziedāt kopā ar Zigfrīdu. Uz ko Guntars diezgan nopietni aicināja mani piemeklēt pareizo dziesmu. Un tad es sevi pieķēru pie domas, ka no jokiem bieži vien dzimst lieliskas idejas. Šis ir viens to tiem gadījumiem. Tas, ka Zigfrīds piekrita dziedāt kopā ar mani, ir piepildījis arī klusu sapni, par ko viņam esmu no sirds pateicīga,” stāsta Monta.

Dziesmas “Mans draugs” producents ir Gints Stankevičs, ar kuru kopā ierakstītas jau vairākas Montas dziesmas, tostarp nesen izdotā “Darām!”, par kuru iespējams nobalsot Latvijas Radio 2 “Muzikālās bankas” aptaujā. Dziesmas videoklips tapis dzīvnieku aizsardzības biedrības “Ķepu-ķepā” dzīvnieku patversmē, kur šobrīd darbojas arī pati dziedātāja. “Tas darbs, ko dara biedrības cilvēki, ir neizmērojams. Ir vairāki veidi, kā jūs varat iesaistīties un palīdzēt ne tikai klipā redzamajiem draugiem, bet vēl daudziem citiem dzīvniekiem biedrībā,” aicina Monta.