"Prāta vētra" izdos izlases albumu

© brainstorm.lv

Pēc mēneša, 21.oktobrī, pie klausītājiem nonāks jaunākais grupas "Prāta vētra" dziesmu albums "Izlase 2000 - 2010", kas būs atskats uz grupas paveikto pēdējo desmit gadu laikā, šodien žurnālistiem atklāja grupas dalībnieki.

Izlases albumā būs iekļautas pavisam 20 dziesmas, to vidū arī jaunā grupas dziesma "Gara diena".

Kā teica Māris Mihelsons: "Grupas izlasē būs iekļautas dziesmas, kuras var dēvēt par stūrakmeņiem, - tās ir dziesmas, kas no aizvadītās desmitgades grupas dziesmu kāsta kļuvušas populāras un bieži radio staciju viļņos atskaņotas, gan arī tādas dziesmas, kas pašiem grupas dalībniekiem ir mīļas un patīk, bet kaut kādu iemeslu dēļ klausītāju vidū nav kļuvušas tik populāras".

Dziesmu izlases izdošana Rīgā tiks svinēta ar vienu grupas koncertu, kas norisināsies 10.decembrī "Arēnā Rīga", bet pirms tam grupa viesosies Viļņā, Somijā, Ukrainā, Lielbritānijā un Pekinā, kur piedalīsies "Modern Sky" festivālā.

Oktobrī gaidāmā "Izlase 2000 - 2010" būs jau otrā "Prāta vētras" izdotā izlase, jo savu pirmo desmitgadi grupa svinēja, 2000.gadā izdodot albumu "Izlase 89 - 99", kurā tika iekļautas desmitgades grupas raksturīgākās dziesmas. Otras dziesmu izlases izdošana ir loģisks turpinājums, piebilda Kaupers.

"Izlases 2000 - 2010" dizainā tiks izmantotas holandiešu fotogrāfa un nu jau arī atzīta kino režisora Antona Korbijna fotogrāfijas. Kopš 2003.gada Korbijns regulāri veidojis "Prāta vētras" fotogrāfijas. Arī šovasar neilgi pirms grupas koncerta Londonā tapa jaunas grupas fotogrāfijas, un no tā visa pa druskai būs iekļauts gaidāmajā izlasē.

Kaspars Roga bilda, ka "Prāta vētra" Latvijā jau sen nav koncertējusi, kā arī grupas koncerti Latvijā sen nav notikuši slēgtās telpās, kad nav jāuztraucas par to, lai nesalīst ne klausītāji, ne tehnika, tādēļ vēl jo īpašāks būs Rīgā gaidāmais grupas koncerts. Koncerts "Arēnā Rīga" būs arī "Prāta vētras" pirmais koncerts šajā hallē.

Plānots, ka grupas koncertu Rīgā iesildīs arī kāds viesmākslinieks, kas būs labs grupas draugs no ārzemēm, bet patlaban grupas koncerta iesildītāji vēl netiek atklāti.

Tāpat albuma iznākšanas dienā - 21.oktobrī - "Prāta vētra" tirdzniecības centrā "Spice" atvērs savu veikaliņu "Skapis", kurā plašā klāstā būs pieejama grupas produkcija - albumi, DVD un preces ar grupas simboliku par īpaši draudzīgām cenām.