Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

VIDEO: Katrīna Bindere iesaistās neparastā projektā

© Publicitātes foto

Dziesmu rakstīšanas nometne RigaLive dāvājusi kārtējo singlu – šoreiz tā ir dziesma “Kas bija tas?”, ko sarakstījusi trijotne Katrīna Bindere, Kristaps Zvanis un Jānis Jačmenkins. Jāatzīmē, ka šis ir pilnīgi neparasts trio.

No šīs trijotnes pazīstamākā ir dziedātāja Katrīna Bindere, kuru klausītāji iepazinuši dažādos projektos, bet pēdējā laikā viņa piedalās Guntara Rača “Saldo seju” tūrē. Tāpat Katrīna vairākas reizes piedalījusies konkursā “Supernova”, bet šogad viņa ar dziesmu “I Will Break Your Heart” pat bija viena no tā favorītēm. Abi puiši plašākai auditorijai ir krietni mazāk zināmi: Kristaps Zvanis ir rokgrupas “Rubīna Kubs” vokālists un ģitārists, savukārt producents Jānis Jačmenkins iepriekš sadarbojies ar dziedātāju Justu, bet paša radītu mūziku publisko zem vārda JJ Lush.

Trijotne sapazinusies tikai dziesmu rakstīšanas nometnē “RigaLive 5”, kur kopā sarakstījuši dziesmu “Kas bija tas?”. Tā ir dinamiska mīlas dziesma - Katrīnas un Kristapa duets - par attiecību sarežģījumiem un neizpratni, bet ar cerību uz kopīgu nākotni. Dziesmas producēšanu veicis Jānis Jačmenkins. “Mums šī bija pirmā pieredze šāda veida nometnēs. Mūzikas gaumes ir diezgan atšķirīgas katram, tāpēc tas bija tāds izaicinājums izveidot ko tādu, kas beigās patīk mums visiem,“ šo sadarbību komentē mūziķi.

Jāatgādina, ka dziesmu rakstīšanas nometnes “RigaLive” tradīcijas aizsākās 2017. gadā un notiek divas reizes gadā, komandas veidojot gan no vietējiem, gan ārzemju mūziķiem. Šīs nometnes kopā pulcē mūzikas autorus, dziesmu tekstu autorus, izpildītājus, dziesmu producentus. Strādājot komandās, dienas laikā tiek sarakstīts dziesmas demo ar hita potenciālu. Iepriekšējās nometnēs ir radītas tādas pazīstamas dziesmas kā “Zemes stunda”, “Varbūt šodien, varbūt rīt”, “Think Too Much”, “Be žodžių” un citas.