RECENZIJA: The Homesick “The Big Exercise”

© Publicitātes foto

Lai gan muzikāli stilistiskā ievirze liek domāt, ka indīroka, poproka vai, pēc pašu domām, postpanka grupas “The Homesick” pieraksta vieta ir kaut kur Apvienotajā Karalistē, tā dīvainā kārtā izrādās no Nīderlandes. Grupas sastāvā ir ģitārists/vokālists Eliass Elgersmā, basists Jāps van der Velde un bundzinieks Ēriks Voudvīks, šī trijnieka kontā iepriekš bijis vēl tikai viens albums – 2017. gadā izdotais “Youth Hunt”. Augustā grupa grasās doties teju divdesmit koncertu plašā tūrē pa Ziemeļameriku – nu, nez, vai viņiem tas izdosies…

PAR. Vieglas un neuzbāzīgas melodijas, labi derēs brīžiem, kad paralēli dariet kaut ko citu. Notestēšanai var ieteikt dziesmas “Children’s Day” vai stilīgo “I Celebrate My Fantasy”, varbūt “The Big Exercise”. Kopumā desmit gabali, daudz laika to noklausīšanās neaizņems.

PRET. Pat tepat latvju zemē bez pūlēm varētu atrast vismaz desmit stilistiski līdzīgas grupas, kas kvalitātes, spēlētprasmes un novatorisma ziņā šos amsterdamiešus “izpogātu” bez jebkādām problēmām. Protams, “The Big Exercise” var klausīties, uz nerviem tas nekrīt, turklāt šajos karantīnas un/vai pašizolācijas laikos var klausīties visu pēc kārtas, taču tikpat labi šo albumu var arī neaiztikt - neko nebūsiet palaiduši garām.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Svarīgākais