RECENZIJA: The Courteeners “More. Again. Forever”

© Publicitātes foto

Mančesteriešu indīroka un postbritpopa grupa “The Courteeners” ar eksplozīvo Laiemu Freju pie stūres izraisīja eksploziju uz Vecās pasaules un it īpaši jau Britu salu skatuves pagājušās desmitgades nogalē, kad nāca klajā tādi albumi kā “St. Jude” (2008) un “Falcon” (2010), bet pašlaik šī apvienība var palepoties ar nu jau kopskaitā sešiem studijas albumiem, no kuriem visi ir bijuši Apvienotās Karalistes Top 6, bet augstāko pozīciju (otro) ieņēmis tieši jaunākais ripulis.

Laiems Frejs gan atzinies, ka jaunais disks tapis pēc viņa dzīves sliktākajiem gadiem, eksistenciālas krīzes un sevis pieņemšanas meklējumiem, tāpēc “tas ir brīnums, ka mēs vispār šo albumu pabeidzām.” Tas tiesa, kopš iepriekšējā ripuļa iznākšanas faniem nācās uz nākamo gaidīt četrus gadus - iepriekš “The Courteeners” bija daudz čaklāki jaunu garadarbu radīšanā. Kopumā desmit dziesmas - tāds ir šīs gaidīšanas sausais atlikums.

PAR. Albums tiek iesākts ar vareno “Heart Attack”, ko gluži labi varētu iedomāties skanam no milzīga stadiona skatuves pat “U2” vai vismaz “Muse” izpildījumā - gana labs iemesls, lai turpinātu klausīties šo darbu. Un turpinājums neliek vilties, te ir gana daudz labu kompozīciju. Kaut vai monumentāli melodiskā “Heavy Jacket” vai zarnas drebinošu basa partiju apveltītā “More. Again. Forever.”, gluži pieņemama ir ar stīgu aranžijām bagātinātā lēnīgā “Hanging Off Your Cloud” un liriskā “One Day At A Time”, protams, arī varen enerģiskā “Previous Parties” un lipīgā “Take It On The Chin” (uzmanīgi - tā ne saukta, ne aicināta galvā var iesēsties pat uz pāris dienām!). Ļoti simpātisks albums, vieglas un patīkamas noskaņas raisošs.

PRET. Protams, te ir arī vairāki gabali, kuri prasās pēc pāršķiršanas, tas ir, pēc pārtīšanas pogas meklēšanas uz CD atskaņotāja pults, bet tādu nav daudz. Jāpabrīnās, ka “The Courteeners” britu mūzikas pasaulē nekotējas krietni augstāk - viņi to būtu pelnījuši.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Svarīgākais