RECENZIJA: Conan Grey “Kid Krow”

© Publicitātes foto

Lūk, vēl viens no tās paaudzes mūziķiem, kuras spilgtākā pārstāve Billija Eiliša jau pilnās burās iekarojusi mūzikas pasauli – tikai 21 gadu jaunais teksasietis, “skumjais interneta tīņu princis” Konans Grejs.

Protams, ka viņa karjera virzījusies, kā jau tas minētās paaudzes pārstāvjiem pieņemts - savs blogs, kaverversijas interneta vietnē “YouTube” utt., līdz jaunekli pamanīja koncerna “Universal” grupā ietilpstošā kompānija “Republic Records”. 2018. gada nogalē tika izdots EP “Sunset Season”, bet nu pienākusi kārta arī debijas albumam ar duci dziesmām (divas no tām gan ir garumā zem minūtes).

Jāsaka, ka Grejam pagaidām nemaz tik spoži neklājas - piektā vieta Amerikas topā un trīsdesmitnieks Apvienotajā Karalistē debija, protams, nav slikti, taču ierakstu bosi droši vien bija gaidījuši kaut ko vairāk. No otras puses - sīkums par topiem, Konans Grejs ir iesaistīts “YouTube” jauno mākslinieku atbalsta programmā, un tieši šī vietne nodrošina viņa popularitāti vienaudžu vidū. Jau pirms “Kid Krow” izdošanas dziedātājs bija sasniedzis simtiem miljonu straumēšanas robežu, un pašlaik šis cipars kļūst aizvien iespaidīgāks. Un tas viss notiek ar puisi ne no tās pārticīgākās ģimenes, kurš savulaik dziedāt sāka mājas garāžā ar pie lampas pielīmēta mikrofona palīdzību…

PAR. Pieklājīgs pops ar tekstiem par grūto bērnību - tieši tas, kas tīņiem vajadzīgs. Pats vienkāršākais, saprotamākais un laikam tāpēc arī labākais gabals šķiet “Little League”, ļoti pieņemams liekas arī par galveno singlu izvirzītais “Checkmate”, nav ne vainas arī “Maniac” un “Wish You Were Sober”, kaut ko atrast var arī dziesmās “Fight Or Flight” un “Affluenza”, kuras varbūt pat varētu pavilkt uz Konanam Grejam nesaprotamu iemeslu dēļ pielaulātā indīpopa pusi.

PRET. Ja pirms tam nepaskatās uz CD vāciņu, un iepriekš nekas par Konanu Greju nav dzirdēts, ir visas iespējas noklausīties šo albumu līdz beigām ar pilnu pārliecību, ka to izpilda meitene. Nekā īpaši iebilstama pret šo albumu nav, tāpat kā nekā īpaši slavējama nav - vispār nekā nav...


Sandris Vanzovičs

Svarīgākais