RECENZIJA: Audiokvartāls "Runa nav par naudu"

© Publicitātes foto

Lai gan līdz šim par grupu “Audiokvartāls” daudzi droši vien dzirdējuši tikai pa ausu galam, tā jau uzstājusies neskaitāmos pasākumos, izdevusi vairākus singlus un pat pavīdējusi “Supernovas pusfinālā”. Savu darbību tā sākusi jau pirms sešiem gadiem, bet tagad piedāvā arī savu debijas albumu.

Grupas sastāvs: Ivars Ozoliņš (basģitāra, vokāls), Arnis Ozoliņš (ģitāra), Juris Ludženieks (taustiņi), Ludvigs Lielauss (bungas). "Albumā iekļautās dziesmas ir par cilvēku savstarpējām attiecībām, un, tā kā vienas mūsu dziesmas tekstā bieži tiek atkārtoti vārdi "runa nav par naudu", izdomājām, ka tāds būs arī albuma nosaukums," tā Ivars Ozoliņš. Albumā iekļautas deviņas īsiņas dziesmiņas, kuras kopā aizņem mazliet vairāk par pusstundu. Ieraksts tapis, sadarbojoties ar producentu Mārtiņu Gailīti jeb Marku (“Double Faced Eels”), kura studijā arī veikti ieraksti un to apstrāde. Izņēmums ir dziesma "Neuzgriez muguru", kuru veidoja elektroniskās mūzikas producents "Mickeen", un kurā ir dzirdama arī jaunās dziedātājas Dionas Liepiņas balss. Jāpiebilst, ka dziesmā "Bezkaislīgas sarunas" ir dzirdami Vidzemes augstskolas un Valmieras Kultūras centra kora "Skan" jaunieši, bet kora partitūru veidojis Rūdolfs Bērtiņš. Stilistiski -diezgan elektronizēta popmūzika, brīžiem ar viegla roka piedevu.

PAR. Markas rokraksts lien ārā pa visām vīlēm - arī albuma labākā dziesma “Nepatiesi, patiesi” tikpat labi piestāvētu “Double Faced Eels” repertuāram. Otra (pus)pērle, bet tā jau ir no cita plaukta - “Neuzgriez muguru”, eleganta “dance pop” dziesma ar pārsteidzoši drošu Dionas vokālu. Kopumā - ir OK, ieraksts ir bagātināts ar dažādiem aranžiju “knifiem”, tāpēc neskan popmūzikai primitīvi, bet diezgan interesanti. Noklausieties gan!

PRET. Nez, kāpēc albums iesākts tieši ar dziesmu “Bezkaislīgas sarunas”, kas ir viena no slābanākajām visā diskā? “Audiokvartālam” vispār varētu būt problēmas ar šī albuma iebarošanu klausītājiem, jo tas ir jānoklausās vismaz sešas vai astoņas reizes, lai to sāktu pieņemt - pretējā gadījumā tā liekas parasta, bezvērtīga un pat neinteresanta popmūzika. Ne jau visu laiku valdīs “Covid-19”, cilvēkiem drīz vairs nebūs lieku stundu, lai klausītos visu pēc kārtas un ilgi…

Izklaide

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.