Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Raila un Rutulis apvienojušies cerīgā duetā

© Publicitātes foto

Diezgan negaidītā duetā apvienojušies Latvijā pazīstamie dziedātāji Laura Raila un Normunds Rutulis. Šīs sadarbības rezultātā radusies ne mazāk negaidīti laba dziesma Laiku nevar pazaudēt.

Laura Raila ar Normundu Rutuli esot iepazinušies LNT šovā Dziedošās ģimenes - Normunds toreiz vadīja šo raidījumu, bet Laura tajā piedalījās ar ģimeni. Vēlāk abi tikušies dažādos pasākumos, tostarp Normunds vienu gadu bijis žūrijā bērnu vokālajā konkursā Popfestjūrmala, kuru organizē Laura kopā ar mammu Indru Railu.

Dziesmas ieraksta pirmsākumi meklējami jau pirms kādiem diviem gadiem. «Normundu augstu vērtēju kā mākslinieku, un, kad pirms diviem gadiem tapa šī dziesma, uzreiz ienāca prātā doma, ka jāuzaicina Normunds iedziedāt duetu, jo Laiku nevar pazaudēt ir līdzīgā manierē kā dziesmas no Normunda albuma Aizturi elpu, turklāt man vienmēr paticis Normunda balss tembrs,» stāsta Laura. «Mani vienmēr aizdedzina jaunu sadarbības piedāvājumu dzirksts. Arī šoreiz tā notika. Jauna sadarbība, jauni muzikāli plašumi. Lauras dziesma atbilst manam dzīvespriecīgajam modelim, tāpēc nebija ilgi jādomā par savu iesaistīšanos tās ierakstā,» piebalso Normunds Rutulis.

Dziesmai tapis arī videoklips, kura ieraksts norisinājies ļoti pozitīvā gaisotnē. Proti, tajā piedalījušies dažādu vecumu aktieri: Lauras mazajam dēliņam Lūkasam (1 gads un 8 mēneši) un brāļameitai Norai, kura ir tikai divas nedēļas jaunāka, šī bija pirmā filmēšanās pieredze, deviņgadīgā Anfisa Dobrovoļska ir Lauras vokālā skolniece (viņa iepriekš piedalījusies Lego reklāmas filmēšanā), bet Daņila Andrianovs ikdienā nodarbojas ar sporta dejām. Klipā piedalās arī Kristaps Bērziņš, kurš ir ļoti pieredzējis reklāmu un filmu aktieris - pēdējā filma, kurā viņš filmējās, bija ar Mikiju Rurku galvenajā lomā. Arī Kristapa šarmantā draudzene Ausma Cirvele iepriekš jau iemēģinājusi spēkus reklāmās. «Mūsdienu lielajā steigā un intensīvajā dzīves ritmā cilvēki bieži vien aizmirst, ka laiks iet uz priekšu ļoti ātri, kā dziesmā Laiku nevar pazaudēt. Jāizbauda katrs mirklis, jāvelta saviem tuvajiem pēc iespējas vairāk laika. Tāpat kā mazs bērniņš, kas izaugs ļoti ātri, bet jaunās māmiņas baidās kaut ko nokavēt, bieži vēlas atgriezties darbā, lai neizietu no aprites. Cilvēki, dzīvojot kopā, ierokas darba papīru čupā un attopas, ka kopā dzīvi nemaz nav baudījuši. Neaizmirstiet viens otram pateikt, cik ļoti mīlat un novērtējat - jau šodien,» prāto Laura.