Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Koronavīruss ietekmē arī mūziku: nākas pārcelt "Tallinn Music Week"

© Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Ar starptautiskās jaunās mūzikas festivāla un konferences “Tallinn Music Week” (“TMW”) komandas un partneru kopīgu lēmumu nolemts atlikt šo pasākumu, kas bija iecerēts no 25. līdz 29. martam. Tā norises laiks pārcelts uz nedēļu no 26. līdz 30. augustam.

Sakarā ar to, ka visā pasaulē strauji pasliktinājusies epidemioloģiskā situācija, kā arī, ņemot vērā Igaunijas Veselības pārvaldes ieteikumus, “TMW” organizatoru grupa nolēmusi atlikt šī festivāla norisi. Lai gan koronavīrusa izplatīšanās varbūtība Igaunijā nav augsta, tāda starptautiska pasākuma kā “TMW” organizēšana rada vairākus riska faktorus. Papildus apsvērumiem par mūziķu, festivāla darbinieku un apmeklētāju veselību, šāds lēmums tika pieņemts arī tāpēc, ka valstu un aviosabiedrību noteiktie ceļošanas ierobežojumi var rasties ļoti īsā laikā, kas var ierobežot viesu ierašanos festivālā.

TMW” ir ietekmīgs mūzikas pasākums gan Baltijas reģionā, gan Eiropas mērogā. Uz to katru gadu dodas mūzikas industrijas pārstāvji no visas pasaules, kā arī piedalās virkne grupu. Šogad no Latvijas apmeklēt “TMW” bija plānojusi grupa “Carnival Youth”, jaunais dziedātājs Chris Noah un vēl pāris formācijas. “TMW” direktore Helēna Sildna skaidro: “Lai gan pirms nedēļas mēs uzskatījām, ka, ievērojot Veselības padomes ieteikumus, joprojām varam rīkot festivālu, tagad apstākļi ir mainījušies. Mēs esam pārliecināti, ka visiem dalībniekiem augustā varam piedāvāt piepildītāku un drošāku pieredzi. Izšķirošais faktors lēmumam festivālu atlikt, pirmkārt, bija lielais starptautisko dalībnieku skaits. Mūsu komanda uzskata, ka šajā periodā mums visiem ir labāk ierobežot ceļošanu. Esmu pateicīga mūsu komandai un partneriem - pateicoties viņu ātrajai rīcībai, empātijai un atbildības sajūtai, mēs jau šodien varam apliecināt, ka festivāls notiks tādā pašā mērogā, apjomā un kvalitātē, kā tas būtu bijis martā. Pirmo reizi festivāla vēsturē “TMW” notiks vasaras beigās - augustā. ”

Visi mākslinieki, kas tika pieteikti marta pasākumam, jau ir saņēmuši ielūgumus uz augustu, un tie, kuri nevarēs to apmeklēt, tiks aizstāti ar līdzīga profila māksliniekiem. Savu dalību festivālā augustā apstiprinājuši gan Latviju pārstāvoši mūziķi, gan pazīstamākie ārzemju mūziķi “A Place To Bury Strangers” no ASV, “Shortparis” no Krievijas, “Luna” no Ukrainas, somi Jesse Markin un Suistamon Sähkö, un vācu pianists Kai Schumacher. Atjauninātā mūzikas programma un konferences dalībnieki tiks paziņoti 30. martā. Atgriezt vai apmainīt iegādātās biļetes varēs no 1. līdz 12. aprīlim. Papildu informācija un instrukcijas par biļešu atgriešanu un apmaiņu tiks paziņota 30. martā.