Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Oh Wonder "No One Else Can Wear Your Crown"

© Publicitātes foto

Patīkams pārsteigums, kad pēc kāda svaigi iznākuša albuma noklausīšanās saņem ziņu par to, ka tā radītāji uzstāsies Latvijā – tā sanācis ar britu alternatīvā popa duetu “Oh Wonder”, kas februāra sākumā izdeva savu trešo studijas albumu, un drīz vien tika izziņots arī par grupas uzstāšanos Rīgā – tā plānota 8. jūlijā koncertzālē “Palladium”.

Pie mums “Oh Wonder” jau pabijuši pirms četriem gadiem, uzstājoties festivālā “Positivus”, tātad lielākā daļa mūzikas mīļu jau būs apgaismota par šo londoniešu daiļradi. “Dueta galvenie trumpji ir harmoniskais balsu unisons, samtaini silta saskaņa, āķīgās melodijas, pašu rakstītās dziesmas, jēgpilnie dziesmu teksti un bezgalīgā sirsnība. Viņi pazīst viens otru jau desmit gadus, no kuriem astoņus ir pāris, un sešus spēlē kopā grupā “Oh Wonder”,” tā Entoniju Vestu un Džozefīni Vanderu Gučtu piesaka Rīgas koncerta organizatori no aģentūras “8 Days A Week”.

Jaunais albums britu topā tika līdz astotajai pozīcijai - gluži tāpat kā tā priekštecis, 2017. gadā izdotais “Ultralife”. Albums tapis pašu mājas studijā, tā producents ir Cenzo Taunšends, kura klientu sarakstā ir “Florence & The Machine”, “Franz Ferdinand”, “New Order”, “U2” un tamlīdzīga kalibra zvaigznes. “Desmit dziesmu apkopojums, kas pēta dažādas emocijas un pieredzes - lielākā daļa no tām ir uzkrāta un piedzīvota ceļā, “Oh Wonder” vērienīgās pasaules koncerttūres laikā.”

PAR. Desmit jaukas, netraucējošas un nenogurdinošas dziesmiņas nieka pusstundas garumā relaksējošam un/vai vienkārši labam noskaņojumam. No albumā iekļautā skaņu materiāla gribētos izcelt intīmo un ar sintīpopa iestarpinājumiem iekrāsoto “Hallelujah”, ritmiskās un ar interesantām aranžijām bagātinātās “Happy” un “I Wish I Never Met You”, kā arī ļoti skaisto un lēnīgo “In And Out Of Love”, taču visvairāk ausīs iekrīt “Drunk On You” - laikam tāpēc, ka tā ir relatīvi kustīgākā šī albuma dziesma.

PRET. Dažbrīd “Oh Wonder” vienkāršība kļūst gluži vai tracinoša. Nu, piemēram, tādi gabali kā “Better Now” vai “Nothing But You” - kādas gan emocijas tie spēj radīt?! “No One Else Can Wear Your Crown” nepavisam nav albums, pie kura klausīšanās gribētos atgriezties vēl un vēl.