Izdevniecība "Upe tuviem un tāliem" izdevusi jaunu Imanta Kalniņa 4. simfonijas ierakstu

Mūzikas izdevniecība "Upe tuviem un tāliem" izdevusi jaunu Imanta Kalniņa 4.simfonijas ierakstu . Darbs savulaik izdots gan vinilplates , gan kompaktdiska formātos, tomēr šis ir pirmais orģinālversijas studijas ieraksts.

Pēdējos gados pasaulē atdzimst vinilplašu izdošana . Imanta Kalniņa 4.simfonijas ieraksts nu pievienojies šai kolekcijai! Daļu tirāžas veido ekskluzīvs mazā tirāžā iznācis kompaktdiska un vinilplates komplekts. Neliela daļa tiražēta tikai vinilplatē, bet plašākam klausītāju lokam pieejams ieraksta CD formāts.

Siltu rokasspiedienu finansiāla atbalsta veidā ieraksta veidotāji saņēmuši no Latvijas Krājbankas, kas savā 85 gadu jubilejas reizē uzskatījusi par nepieciešamu rosināt izcilā darba jauna ieraksta izdošanu, apliecinot sevi kā nacionālo kultūras vērtību aktīvu atbalstītāju, vienlaikus iepriecinot mūzikas draugus un Imanta Kalniņa mūzikas cienītājus.

Šodien laiks ir skarbs kultūrai , klasiskās mūzikas ierakstu izdošana bez ziedotāju atbalsta Latvijā nav iespējama. Tādēļ jo īpaši atzīmējams katrs šāds sadarbības un atbalsta fakts.

Simfoniju ieskaņojuši Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi Maestro Imanta Rešņa vadībā, četras daļas solo iedziedājusi Ieva Parša, savukārt roka bungu partija Vilņa Krieviņa pārziņā. Imants Resnis par simfoniju: " Šī simfonija savulaik - pirms gandrīz četrdesmit gadiem piedzima kā brīnums un laika ritumā savu brīnumaino burvestību ir saglabājusi tikpat svaigu un vienreizēju."

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.