Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Gaidīta atkalredzēšanās – grupa “The 69 Eyes” atkal uzstāsies Latvijā

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 6. martā, klubā “Melnā piektdiena” uzstāsies somu “glam & gothic” roka apvienība “The 69 Eyes”, kuru stilistiskajam salīdzinājumam parasti tiek piemeklēta tik godājama kompānija kā “HIM”, “Charon”, “Rasmus” un kaut kādā ziņā pat “The Sisters Of Mercy”.

Pie mums “The 69 Eyes” ir jau manīti - 2016. gadā somu grupa uzstājās Lucavsalā, festivāla “Kubana” ietvaros. Kopš tiem laikiem gan daudz ūdens aiztecējis, gan izdots vēl viens studijas albums (“West End”, 2019), taču sastāvs un grupas izpildītā mūzika nav mainījusies - vokālista Jirki 69 jeb Jirki Pekas Emila Linankivi vadībā “The 69 Eyes” joprojām stūrē tā paša smagnējā gotiskā roka virzienā.

Par grupu: tā pastāv no 1989. gada, sastāvā ir pieci vīri, kas slēpjas zem īpatnējiem pseidonīmiem - Jyrki 69, Jussi 69, Timo-Timo, Archzie un Bazie. Tiesa, tas ir diezgan tālredzīgi, jo rietumnieki droši vien salauztu mēli, mēģinot izrunāt, piemēram, basista Archzie īsto vārdu, kas ir Arto Veinē Ensio Ojajervi... Par jauno albumu: "Nosaukums “West End” ir saistīts ar drūmo ainu, kad kaut kas nomirst, rodas kaut kas jauns, un mums visiem ir jāmainās, lai izdzīvotu. Man liekas, ka šī planēta atrodas pagrieziena punktā: Rietumu pasaules gals ir tuvu, un rodas jautājums, kas notiek, kad Rietumi beidzas? Šim nosaukumam mums ir daudz nozīmju, bet esiet droši, ka tam nav nekā kopīga ar “The Pet Shop Boys” [dziesmu],” skaidro somu mūziķi. Nu, par to neviens arī nešaubījās… Lai gan Rīgas koncertā grupa prezentēs savu jauno albumu (starp citu, pēc skaita tas ir trīspadsmitais), mūziķi solījušies spēlēt arī vecos, klasiskos hitus, tostarp “Perfect Skin”, “Never Say Die”, “Lost Boys”, “The Chair” un varbūt vēl kādu.