Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Kanādiešu duets “Nadja'' atgriežas Latvijā

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 6. martā, neformālās mūzikas un mākslas formu cienītājiem labi zināmajā kultūras centrā Ādmiņu ielā uzstāsies kanādiešu multimākslinieka Eidena Beikera un basģitāristes Līas Bakarefas duets “Nadja”.

Īpatnējais kanādiešu duets “Nadja” radies 2003. gadā, tā radītā mūzika tiek raksturota kā “ambient doom”, “dreamsludge” un “metalgaze” žanru sajaukums, ko gan vieglāk būtu vienkārši iebāzt postmetāla nišā.

“Dueta radītās muzikālās kompozīcijas apvieno atmosfēriskās mūzikas toņus un tekstūru ar metāla mūzikas spēku un skaļumu,” duetu piesaka koncerta organizatori. “Kompozīcijas ir garas un lēnas, taču noskaņu pilnas ar izvērstām niansēm un specifisku skanējumu.” Starp citu, duets “Nadja” te viesojies jau vismaz trīs reizes, vienmēr uzstājoties citā vietā: 2009. gadā tas bija Eduarda Smiļģa Teātra muzejs, 2012. gadā - Liepājas kinoteātris “Balle”, bet 2014. gadā - “Nabaklab”.

''Nadja'' projekta autori izdevuši grūti saskaitāmu ierakstu lēveni - vairāk par divdesmit, no kuriem pēdējais albums ar nosaukumu “Sonnborn” ir datējams ar 2018. gadu. Neskatoties uz vēl citiem mūzikas projektiem, abi dzīvesbiedri paralēli darbojas arī tādās radošajās industrijās kā laikmetīgā māksla, rakstniecība un dzeja, kā arī dibinājuši savu ierakstu izdevniecību ''Broken Spine Productions''. Duets ir aizvadījis neskaitāmus šovus un tūres visā pasaulē, kā arī uzstājies tādos festivālos ''SXSW'', ''FIMAV'', ''Roadburn'' un ''Unsound''. Koncertā Ādmiņu ielā kanādiešus iesildīs igauņu “stoner doom” grupa “Kannabinõid”.