Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Stone Temple Pilots “Perdida”

© Publicitātes foto

Ieraugot leģendārās rokgrupas “Stone Temple Pilots” jaunu studijas albumu, roka pati instinktīvi pēc tā pastiepjas, lai gan pēc vokālista Krisa Veilanda nāves (viņš 2015. gada decembrī mira no dramatiska narkotiku kokteiļa pārdozēšanas), pret “STP” daiļradi it kā vajadzētu izturēties ar nelielu piesardzību.

No otras puses - kas tur ko sargāties, brāļi Dīns un Roberts DiLeo taču joprojām ir ierindā, turklāt pirms pāris gadiem klajā nākušais albums “Stone Temple Pilots” ar jauno vokālistu Džefu Gutu pie mikrofona nebija nemaz peļams! Aizsteidzoties notikumiem (aprakstam) pa priekšu, savā iekšējā balsī tomēr reizēm ir vērts ieklausīties - Rietumu mūzikas kritiķi “Perdida” stilistiskajam apzīmējumam pat izmanto tādu vārdu kā “softroks” un “folks” (!), turklāt nav tālu arī līdz kantri, un nav brīnums, ka prestižais mūzikas izdevums “Rolling Stone” tam žēlīgi devis tikai divas zvaigznītes.

Protams, lasītas arī labākas atsauksmes. Kopumā desmit dziesmas, kas tiek pieteiktas kā “akustisks ieraksts, kas lielākoties iespēlēts uz “vintage” instrumentiem”.

PAR. Progresīvā roka cienītāji par šo darbu varētu būt sajūsmā. Labi nostrādātas dziesmas, iespēlētas meistarīgi un ar pareizo attieksmi. Ko nozīmē mūsu ausij duāli skanošais albuma nosaukums? Spāņu valodā tas nozīmējot “zaudējums” (nevis sportiskā, bet cilvēciskā nozīmē) - lūk, un tāda arī ir šī albuma valdošā noskaņa. Laikam jau tā ir skaista, turklāt to vēl vairāk pasvītro vairākās dziesmās skanošais saksofons un pat flauta… Labākās dziesmas - “Fare Thee Well” un “She’s My Queen”.

PRET. Aiz cieņas pret grupu, kas savulaik izdevusi tādus albumus kā “Core” (1992), “Purple” (1994) un vēl pārīti pagājušajā gadsimtā, kā arī lielisko “Shangri-La Dee Da” (2001) jau šajā gadu simtenī, labāk laikam būtu paklusēt… Un gaidīt nākamo “STP” studijas albumu, kas būtu kaut vai attāli uz rokmūzikas pusi. Ko ieteikt, ja vēlaties ieriebt kādam “STP” fanam, kurš jūs ļoti apbēdinājis? Uzlieciet viņam tituldziesmu, taču var kā auksto ieroci izmantot vēl virkni gabalu.


Sandris Vanzovičs

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.