Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: God Dethroned "Illuminati"

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 28. februārī, klubā “Melnā piektdiena” notiks kārtējais Eiropas metālmūzikas grandu koncerts – lai gan trumpī tiek likta jeb kā “hedlaineri” pieteikti vācu grupa “Obscura”, īpašāk izcelt tomēr gribētos Nīderlandes komandu “God Dethroned”.

It īpaši jau tādēļ, ka 7. februārī tai nāca klajā jauns studijas albums, kas šīs nīderlandiešu “blackened death metal” apvienības vēsturē ir jau divpadsmitais. Par šādu ražību gan nav jābrīnās, jo arī tās pastāvēšana, ar īsiem pārtraukumiem, ilgst jau no 1990. gada. No pašiem pirmsākumiem ierindā grupā gan palicis tikai pats tās izveidotājs, vokālists/ģitārists Henrijs Zatlers.

PAR. Deviņas enerģiskas un spēcīgas kompozīcijas, kuru stilistiskie līdzinieki no pazīstamākajām blicēm varētu būt meklējami “Unleashed” un “Hypocrisy” apcirkņos, taču ir arī trešmetāla iezīmes (atmiņā uzausa agrīnie apskatāmās grupas novadnieki “Thanatos”) un arī nīderlandiešu ekstrēmajam metālam raksturīgo piesitienu neviens nav atcēlis. Labākās dziesmas - “Broken Halo” un “Gabriel”, varbūt arī relatīvi melodiskākā un mazliet uz simfometāla pusi acis metošā “Eye Of Horus”. Smagi un nikni, taču melodiski un klausāmi - elegants svina kokteilis!

PRET. Nedaudzos “thrash metal” elementus varētu padarīt pavisam nedaudzus, tas būtu tikai labāk. Arī centieni vilkt modernākas smagās mūzikas virzienā šādiem “old school” zauriem diez ko nepiestāv, diez vai koncertā tas nolasīsies.