Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Tavas Māsas Nāsis "Kad tu *irsi (?)"

© Publicitātes foto

Grupu ar šādu nosaukumu grūti nepamanīt, bet apvienojumā ar albumu ar šādu nosaukumu - nepamanīt neiespējami.

Šī blice izveidojusies 2018. gada vasarā kādā no Valmieras garāžām, cik noprotams, tad galvenie šī četrinieka spēki ir ģitārists/vokālists Emīls “Pops” Koļesņikovs un basists/vokālists Džulians “Džonis” Lapsa. Spēlē postpanka, hārdkora, pankroka, garāžroka, indī un sazin kā vēl miksu, ko paši vēlīgi dēvē par “garāžlohu”. Grupa ir visai aktīva, manīta vairākos “underground” koncertos, kā arī paguvusi izdot EP “Trio *obis” un par pilnu albumu uzdoto “Kad tu *irsi (?)”, kas gan savas hronometrāžas dēļ (zem 30 minūtēm) arī drīzāk pretendē uz EP statusu. Starp citu, abi albumi apkopoti arī kasetē “Naaves metaala labaakie hiiti”, kam ar “nāves metālu”, protams, nav nekāda sakara. “Šie ieraksti gan nav tas, kā grupa izklausās “dzīvajā”. Dzīvas nāsis ir agresīvākas, netīrākas, panciskākas,” norāda mūziķi. “Albums “Kad tu *irsi (?)” ir par ikdienas lietām, kas saprotamas katram strādājošam cilvēkam,” tiek piebilsts. Kopumā deviņi skaņdarbi, ja vien pie tādiem var pieskaitīt arī 26 sekundes garo trompetes solopirdienu šī albuma beigās…

PAR. Šķiet, vislabāk “Tavas Māsas Nāsis” raksturo paši pirmie gabali “Uz mājām” un “Vecrīga” - ierindas pankroks ar interesantiem tekstiem, tikai šajā gadījumā klāt nāk īpatnēji taustiņi. Kā jau tas “underground” mūzikā bieži vien notiek, labākais gabals ir ar visstulbāko tekstu (hārdkorīgais “Bikses”) un otrādi (“PDS”, kas aplūko dažus albuma nosaukumā minētās darbības problemātiskos aspektus). Vēl jāatzīmē “DJ Krankenwagen” dziesmas “Esimantā” kavers (tās tekstu “kāpēc tu tāds piedzimi - atpalicis, atpalicis” jebkurš “andergraundists” droši vien var nodungot nakts laikā) un visai asprātīgais “Slayer” hita “South Of Heaven” ģitāriespraudums dziesmā “Metālists draugs”.

PRET. Kopumā - ļoti vāji. Iespējams, ka “dzīvas nāsis”, tas ir, koncertā šī grupa tiešām izklausās un izskatās krietni labāk, bet albumu var klausīties tikai informatīvos nolūkos.